Vols invertir? Selecciona la regió on vius

Close window
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Característiques de la inversió

Per poder invertir a Oikocredit Internacional és necessari associar-se a una de les tres associacions de l'estat espanyol, en aquest cas a Oikocredit Catalunya.

Qualsevol persona física o jurídica pot realitzar una inversió i convertir-se, d'aquesta manera, en soci/a partícip, pel que se subscriu un contracte de comptes en participació entre la persona i l'associació (per accedir al contracte per persones físiques prem aquí, i per accedir al contracte per persones jurídiques prem aquí)

L'associació Oikocredit Catalunya destina les aportacions dels seus socis/es de manera íntegra a la compra de capital social (participacions en la cooperativa) d'Oikocredit Internacional. Pots veure les característiques de les participacions a la web d'Oikocredit Internacional, accedint als següents enllaços (prospecte complet en anglès i resum del prospecte en espanyol).

La inversió mínima és de 200€, i el termini mínim d'inversió és d'un any. Després del primer any pots recuperar la teva aportació en qualsevol moment, segons les condicions establertes en el contracte.
Aquesta aportació serà remunerada en funció del dividend que l'assemblea anual d'Oikocredit Internacional decideixi repartir entre els seus socis. Els últims anys el dividend ha estat del 2%.*

La condició de soci/a et permet participar a la vida de l'associació i a la seva assemblea anual, en la qual tens un vot independentment del capital invertit.

> Pots consultar tots els detalls sobre la inversió al document d'informació bàsica.

* Rendibilitats passades no asseguren rendibilitats futures. Tota inversió suposa un risc.