Vols invertir? Selecciona la regió on vius

Close window
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Rendibilitat

El dividend es decideix a l'assemblea anual d'Oikocredit Internacional i sempre és modest, ja que a Oikocredit no busquem simplement maximitzar el benefici econòmic sinó tenir un impacte social positiu.

La rendibilitat que s'obté d'invertir a través d'Oikocredit Catalunya és equivalent al dividend que reparteix anualment Oikocredit Internacional, ja que les aportacions dels/les socis/es partícips s'inverteixen íntegrament en la compra de participacions d'Oikocredit Internacional.

Des de 1989 Oikocredit Internacional ha abonat un dividend del 2%, excepte els anys 1998/99 a causa de la crisi financera en alguns països d'Àsia. A part del fet que Oikocredit no busca donar una alta rendibilitat, les autoritats bancàries holandeses han atorgat a Oikocredit un règim especial pel fet de ser una cooperativa social que exigeix donar rendibilitats modestes (rendibilitats passades no asseguren rendibilitats futures).

El sistema de càlcul aprovat a partir de l'any 2013 és un sistema proporcional al nombre de mesos complets que la inversió ha estat vigent durant l'any en qüestió.

Segons l'establert en el contracte de comptes en participació que signa amb cada soci/a, Oikocredit Catalunya abona als seus socis/es partícips íntegrament el dividend rebut per les participacions d'Oikocredit Internacional adquirides per Oikocredit Catalunya (un cop deduïda la corresponent retenció d'IRPF). Aquest abonament es du a terme a partir del mes de juny, després de l'assemblea anual d'Oikocredit Internacional.

> Pots consultar tots els detalls sobre la inversió al document d'informació bàsica.