Vols invertir? Selecciona la regió on vius

Close window
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Seguretat

Amb els diners de cada inversió realitzada a Oikocredit Catalunya es compren participacions de la cooperativa Oikocredit Internacional.

Per tant, si per algun motiu la cooperativa arribés a presentar pèrdues, el valor de les accions de cadascun dels seus membres (entre ells Oikocredit Catalunya) es veuria reduït i, conseqüentment, també el valor de les aportacions dels socis partícips de cada Associació de Suport.
Encara que això no ha succeït mai en els més de 40 anys d'existència de la cooperativa, si es donés el cas, els imports de les inversions es veurien reduïts de la mateixa manera, participant d'aquesta forma cada soci/a partícip de les pèrdues sofertes per Oikocredit Internacional.

Malgrat el risc, per què la teva inversió a Oikocredit és raonablement segura?

  • Oikocredit únicament inverteix en economia real.
  • Oikocredit té una cartera d'inversió molt diversificada tant geogràficament com per la gran varietat de sectors en els quals inverteix.
  • Oikocredit realitza una exhaustiva anàlisi de viabilitat dels projectes que finança, un assessorament previ a la inversió i un acompanyament mentre està viu el crèdit.
  • Part dels beneficis generats per Oikocredit es destinen a dotar una partida de provisió per pèrdues, per cobrir els possibles crèdits no retornats.

Si t'interessa conèixer més detalls sobre la seguretat de la teva inversió et recomanem llegir el prospecte a la web d'Oikocredit Internacional, accedint als següents enllaços (prospecte complet en anglès i resum del prospecte en espanyol). En aquests documents trobaràs una perspectiva general dels riscos financers que la inversió implica, així com una explicació de la manera en què Oikocredit els gestiona. Molts d'ells són inherents a la nostra missió, que és la de donar suport a projectes considerats d'alt risc per part dels bancs o institucions financeres "convencionals".