Vols invertir? Selecciona la regió on vius

Close window
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Vehicle per invertir a Oikocredit Internacional

Els recursos aportats pels socis de les associacions de suport serveixen íntegrament per comprar participacions (capital social) d'Oikocredit Internacional, de manera que aquests diners són destinats al finançament de projectes de desenvolupament a països del Sud en forma de préstecs. Per tant, no som res més que una associació d'inversors responsables.

La cooperativa Oikocredit Internacional és qui gestiona les inversions, però pels seus estatuts solament poden ser socis determinats tipus de persones jurídiques (organitzacions d'església i determinades organitzacions socials). Pots trobar més informació sobre l'organització d'Oikocredit Internacional a la seva pàgina web (en anglès).

Així, totes aquelles persones físiques o jurídiques que vulguin invertir individualment a la cooperativa Oikocredit Internacional han de fer-ho a través d'una associació de suport com Oikocredit Catalunya. Per tant, el nostre paper en aquest aspecte– i el de totes les associacions de suport – és:

  • difondre aquest model de cooperació,
  • fomentar la captació de socis/es inversors,
  • tramitar els dividends,
  • i retornar les inversions quan els socis/es ho sol·liciten.

Si necessites més detalls sobre com invertir prem aquí.