Vols invertir? Selecciona la regió on vius

Close window
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Junta Directiva

Cada soci/a d'Oikocredit Catalunya té veu pròpia, independentment del capital aportat i pot assistir i votar en l'assemblea general de socis. L'associació té una Junta Directiva formada per persones voluntàries, que és l'òrgan d'execució de les decisions de l'assemblea.

La Junta Directiva actual, triada per l'assemblea de socis i sòcies d'Oikocredit Catalunya del passat 28 de maig de 2015, està formada per les següents persones:

President: Xavier Fernàndez-Díaz Mascort

Llicenciat en Informàtica l'any 1993 per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha treballat sempre com a enginyer de software a R+D, desenvolupant nous productes tant de maquinari com d'aplicacions empresarials.
És soci inversor d'Oikocredit Catalunya des dels seus inicis i forma part de la Junta Directiva des de 2011. Ha exercit les funcions de vocal, de tresorer i, actualment, de president de l'Associació.

Vicepresident: Martí Boneta i Carrera

Mestre de Primària i Llicenciat en Geografia i Història. Ha realizat el Postgrau Agent de Desenvolupament Internacional, UPC i Doctor en Història Contemporània, UB. Ha realitzat la docència a Primària i formador i assessor de professorat. Actualment és tècnic docent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Vinculat amb OIKOCREDIT des de la creació de l’Associació a Catalunya, del 2007 fins el 2104 en fou el President.Ha estat membre de la Junta directiva de la ONGD SETEM i de la Federació Catalana d’ONGD.


Secretari: Arturo Espinosa Fernández

Economista, Màster en Estudis Internacionals, Postgrau en Emprenedoria Social i EMBA. Budget Controller a empresa pública amb més de 7 anys d’experiència. Col·laborador de l’Observatorio de la Responsabilidad Social Corporativa. Participa a la Junta de l’associació d’Oikocredit Catalunya des de gener de 2015 en qualitat de convidat, passant a ser membre de la mateixa, en funcions de secretari, a partir del maig de 2015.


Vice-secretària: Sònia Joaniquet Gilabert

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques. Màster en Cooperació al Desenvolupament i Ajuda Humanitària. Experiència laboral com a redactora, en la creació d’actes i campanyes publicitàries, i en l’elaboració d’estratègies de comunicació. Des del 2006 col·labora en la gestió de projectes i activitats de sensibilització amb la ONG Africa Viva, i des del 2013 es sòcia d'Oikocredit. S’incorpora a la Junta al maig de 2015.


Tresorer: Sergi Salavert Fernàndez

Llicenciat en Economia i Postgrau en Comptabilitat. Vinculat al món de la cooperació internacional i el desenvolupament des de la Universitat, on va començar de voluntari i va treballar com a tècnic de cooperació a la Fundació Autònoma Solidària. Difusor de les Finances Ètiques a través de campanyes amb Setem i Fiare. Des del 2011 soci de Fiare Banca Etica i actualment coordinador del Grup d'Iniciativa Territorial del Vallès.


Vocal: Francesc Padilla Parellada

Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses l'any 2000 per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Desenvolupa la seva carrera profesional en el sector financer, amb experiencia en el camp de l'auditoria de comptes (Arthur Andersen i Deloitte), l'anàlisi de riscos de crèdit empresarial (Avalis SGR), i actualment treballant en la gestió de finançament per a empreses (Esvalor).

Vinculat a Oikocredit desde l'any 2002, participant com a voluntari, tresorer, vicepresident i actualment com a vocal de la Junta.


Vocal: Josep Lluís Segú

Llicenciat en Medicina per la UB i Máster en Metodologia de les Ciències per la UAB. Ha realitzat el PDG a IESE - Universidad de Navarra. Ha desenvolupat la seva carrera professional en diferents activitats i organitzacions relacionades amb la salut tant com a tècnic com en càrrecs directius. Actualment és Director General de DEP Institut, empresa de recerca social aplicada on realitza projectes de recerca per institucions públiques i privades i per diverses administracions públiques. També és Director General d'Educaweb, empresa dedicada a l’orientació acadèmica i professional amb una forta presència a internet. També actua com a Business Angel de diferents Start-ups tecnològiques vinculades al món de la Salut o de l’Educació. Està convençut que l’Economia Social és una manera més justa d’organitzar la vida econòmica i disminuir les desigualtats. Vinculat a Oikocredit com a soci inversor i com a membre de la Junta des de l’any 2013. Col·labora també amb diverses fundacions i associacions tècniques i empresarials.

Vocal: SETEM - Catalunya (Representant: Laura Bosch)

Tresorera de SETEM Catalunya. Enginyera Informàtica. Postgrau en Societats Africanes i Desenvolupament. Actualment treballa en la gestió i coordinació de projectes informàtics a diversos països africans. Ha participat en el Camp de Solidaritat de Setem a Bafang (Camerun) els anys 2012 i 2013 (com a coordinadora). Durant aquests dos anys ha estat voluntària de Setem. S'incorpora a la Junta d'Oikocredit en representació de Setem el novembre del 2014.
 

Junta Directiva i voluntaris i voluntàries d'Oikocredit Catalunya