Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Junta Directiva

Cada soci/a d'Oikocredit Catalunya té veu pròpia, independentment del capital aportat i pot assistir i votar en l'assemblea general de socis. L'associació té una Junta Directiva formada per persones voluntàries, que és l'òrgan d'execució de les decisions de l'assemblea.

La Junta Directiva actual, triada per l'assemblea de socis i sòcies d'Oikocredit Catalunya del passat 10 de maig de 2018 està formada per les següents persones:

President: Xavier Fernàndez-Díaz Mascort

Llicenciat en Informàtica l'any 1993 per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha treballat sempre com a enginyer de software a R+D, desenvolupant nous productes tant de maquinari com d'aplicacions empresarials.
És soci inversor d'Oikocredit Catalunya des dels seus inicis i forma part de la Junta Directiva des de 2011. Ha exercit les funcions de vocal, de tresorer i, actualment, de president de l'Associació.

Secretària: Sònia Joaniquet Gilabert

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques. Màster en Cooperació al Desenvolupament i Ajuda Humanitària. Experiència laboral com a redactora, en la creació d’actes i campanyes publicitàries, i en l’elaboració d’estratègies de comunicació. Des del 2006 col·labora en la gestió de projectes i activitats de sensibilització amb la ONG Africa Viva, i des del 2013 es sòcia d'Oikocredit. S’incorpora a la Junta al maig de 2015.


Tresorer: Sergi Salavert Fernàndez

Llicenciat en Economia i Postgrau en Comptabilitat. Vinculat al món de la cooperació internacional i el desenvolupament des de la Universitat, on va començar de voluntari i va treballar com a tècnic de cooperació a la Fundació Autònoma Solidària. Difusor de les Finances Ètiques a través de campanyes amb Setem i Fiare. Des del 2011 soci de Fiare Banca Etica i actualment coordinador del Grup d'Iniciativa Territorial del Vallès.


Vocal: Francesc Padilla Parellada

Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses l'any 2000 per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Desenvolupa la seva carrera profesional en el sector financer, amb experiencia en el camp de l'auditoria de comptes (Arthur Andersen i Deloitte), l'anàlisi de riscos de crèdit empresarial (Avalis SGR), i actualment treballant en la gestió de finançament per a empreses (Esvalor). Vinculat a Oikocredit desde l'any 2002, participant com a voluntari, tresorer, vicepresident i actualment com a vocal de la Junta.


Vocal: Josep Lluís Segú

Llicenciat en Medicina per la UB i Máster en Metodologia de les Ciències per la UAB. Ha realitzat el PDG a IESE - Universidad de Navarra. Ha desenvolupat la seva carrera professional en diferents activitats i organitzacions relacionades amb la salut tant com a tècnic com en càrrecs directius. Actualment és Director General de DEP Institut, empresa de recerca social aplicada on realitza projectes de recerca per institucions públiques i privades i per diverses administracions públiques. També és Director General d'Educaweb, empresa dedicada a l’orientació acadèmica i professional amb una forta presència a internet. També actua com a Business Angel de diferents Start-ups tecnològiques vinculades al món de la Salut o de l’Educació. Està convençut que l’Economia Social és una manera més justa d’organitzar la vida econòmica i disminuir les desigualtats. Vinculat a Oikocredit com a soci inversor i com a membre de la Junta des de l’any 2013. Col·labora també amb diverses fundacions i associacions tècniques i empresarials.

Vocal: Jordi Coderch de Lassaleta

Llicenciat en Medecina per la UAB i especialista en Medecina Preventiva i Salut Pública, amb diplomes universitaris de postgrau en Gestió hospitalària i en Disseny d’investigació. Després d’una etapa inicial d’activitat clínica, ha desenvolupat la seva carrera professional principalment en els àmbits de la planificació i gestió de serveis sanitaris públics. També té una àmplia experiència docent i en divulgació sanitària. Des del 2001 és Director d’avaluació i investigació de l’Hospital de Palamós-Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE). Membre del Comitè Ètic d’Investigació de Girona.

Vocal: Eloi Domingo Castells

Economista, soci d'Oikocredit Catalunya des de l'any 2014, té experiència de gestió en empreses de diferents sectors econòmics.

Vocal: SETEM - Catalunya (Representant: Eric Marín González)

Desenvolupador de software multiplataforma i bases de dades, actualment treballa com a programador freelance. Durant el seu temps lliure realitza voluntariat a l'entitat SETEM Catalunya després d'haver participat en un dels seus Camps de Solidaritat a Mèxic l'any 2016. Durant aquests dos anys ha estat voluntari a campanyes com Banca Armada i Camps de Solidaritat i s'incorpora a la Junta d'Oikocredit en representació de SETEM el maig del 2018.Junta Directiva i voluntaris i voluntàries d'Oikocredit Catalunya