Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Entrevista: Un enfocament d'innovació des de les bases

Entrevista: Un enfocament d'innovació des de les bases

Rien-and-Vincent-3.jpgdimecres, 30 de de març de 2016

La unitat de desenvolupament de negocis de l'oficina d'Oikocredit a Amersfoot s'ha expandit. L'equip inclou ara dos especialistes en la matèria que treballen a jornada completa, Rien Hazeleger i la nova incorporació, Vincent van Dugteren, a més del director d'inversions i desenvolupament de negocis, Bart van Eyk. Parlem amb en Rien (RH) i en Vincent (VvD) sobre els projectes que el departament de desenvolupament de negocis porta entre mans i de quina manera pot fomentar-se la innovació dins de la cooperativa.

Què representa un departament de desenvolupament de negocis? Per què és tan important per Oikocredit?

RH: Per innovar és vital a nivell estratègic que un equip de desenvolupament de negocis s'hi dediqui, Oikocredit té 40 anys i estem orgullosos del que hem aconseguit. Hem assolit reconeixement com una organització pionera i hem de continuar per aquest camí, però necessitem tenir en compte el que passa al nostre voltant per no perdre l'oportunitat de tenir un impacte més gran.
VvD: Estem pensant en nous sectors del mercat i en com posicionar Oikocredit com a catalitzador d'oportunitats en aquestes àrees, centrant-nos en les necessitats dels nostres clients finals. També volem aprofitar les xarxes de contactes dins l'organització i properes a nosaltres per desenvolupar noves iniciatives empresarials.

Des del vostre punt de vista, què diferenciarà l'enfocament d'Oikocredit pel desenvolupament de negocis del dels seus companys en el sector?

VvD: Oikocredit té una posició única: 40 anys d'experiència invertint en mercats en desenvolupament, una àmplia xarxa mundial i un gran coneixement sobre com fer negocis sostenibles en economies emergents.
RH: Cada projecte es posarà a prova amb la visió, missió i valors que tenim a Oikocredit, ja que busquem un triple resultat (acompliment social, ambiental i financer). L'adequació dels projectes a aquests valors ens dóna un enfocament únic per definició.

Oikocredit és un cooperativa, com han d'estar els membres involucrats en el desenvolupament de negocis?

VvD: El desenvolupament de negocis d'Oikocredit serà vehiculat de manera cooperativa. La nostra organització està plena de bones idees, i nosaltres estem aquí per canalitzar-les i desenvolupar-es amb un enfocament estructurat. El desenvolupament de negocis ha de sorgir de les bases. Sabem que els membres d'Oikocredit estan disposats a satisfer les necessitats de les persones desafavorides de tot el món: la innovació ens pot ajudar a continuar per aquest camí.

Quins són els vostres objectius?

RH: De cada 50 idees, 10 haurien de passar la fase d'anàlisi ràpida ('QuickScan'), a l'inici d'aquest procés. A més, cada any, com a mínim un parell d'idees haurien de passar de l'etapa del pla de negoci a la implementació real.

En aquests moments, en quines àrees té més interès Oikocredit pel desenvolupament de negocis?

VvD: El que realment estem buscant són idees originals que puguem implementar i que es puguin desenvolupar en diversos països i regions. Aquests projectes han de ser capaços de generar un volum i uns marges, així com un impacte, suficients, i per suposat estar en consonància amb els valors d'Oikocredit.
RH: Mirant-ho amb una perspectiva més àmplia, alguns diuen que estem entrant en una «quarta revolució industrial» amb noves tecnologies oferint noves possibilitats radicalment diferents de millorar el que fem i el servei que oferim als nostres clients. Ho veiem com una gran oportunitat a la qual ens podem acollir, i d'aquesta manera continuar amb la tradició pionera d'Oikocredit.

« Enrere