Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit inverteix 5,9 milions de dòlars en una Empresa agroforestal de Nicaragua

Oikocredit inverteix 5,9 milions de dòlars en una Empresa agroforestal de Nicaragua

global+equity+team.jpgdimarts, 05 de d’abril de 2016

L'organització inversora amb impacte internacional Oikocredit ha invertit 5'9 milions de dòlars a l'empresa Cafetalera Nicafrance SA, en un acord de co-inversió de més de 13 milions amb l'Associació Moringa. Es tracta d'una empresa agroforestal especialitzada en la producció de cafè i fusta certificada d'alta qualitat a Matagalpa, Nicaragua.

Nicafrance és un exemple únic de sistema agroforestal, que combina les plantacions de cafè amb arbres d'espècies natives que es conreen de manera sostenible. El cafè que creix a l'ombra representa un part, encara petita, però creixent dins del mercat de cafè.

La co-inversió ajudarà a desenvolupar un programa de petites plantacions per un grup de productors de cafè de petites i mitjanes organitzacions de la zona. El projecte de 1.700 hectàrees millorarà la capacitat de recuperació d'una zona molt afectada per l'escalfament global. També proporcionarà capital i assistència tècnica per ajudar a rehabilitar petites explotacions afectades pel rovell de la fulla del cafè, així com suport per desenvolupar la tala sostenible pels petits agricultors.

Amb la introducció d'aquest programa, Nicafrance produirà al voltant de 5.000 tones de cafè per un processament d'alta qualitat a Europa, els Estats Units i Àsia, i que d'aquesta manera aquest «cafè premium» pugui contribuir a iniciatives socials de l'empresa.

El subdirector d'inversions en capital d'Oikocredit, Tom Keleher, va mostrar el seu orgull pel fet de tenir Nicafrance com a part de la seva cartera d'inversions: «Nicafrance és una empresa que té un impacte significatiu en la comunitat local, en la creació de fins a 6.000 llocs de treball permanents i temporals, i la prestació d'assistència sanitària, així com el transport, l'habitatge i l'educació per als treballadors i les seves famílies».

«La inversió de 5,9 milions de dòlars per part d'Oikocredit marca l'inici d'una associació a llarg termini, en la qual Oikocredit proporcionarà orientació estratègica, experiència de gestió i una oportunitat pel que fa a la xarxa global d'Oikocredit de socis i proveïdors», va concloure.

La regió on opera Nicafrance s'ha vist greument afectada pel brot del rovell de les fulles de cafè, que va paralitzar la producció durant els anys 2012 i 2013 i va amenaçar el nivell de vida de les persones de baixos ingressos de la zona que depenen d'aquesta indústria.

Nicafrance va ser fundada l'any 1992 per Clément Marie Ponçon, i ha crescut fins a convertir-se en una de les finques més grans de cafè de l'Amèrica Central, el principal subministrador per a les marques de cafè.

« Enrere