Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit inverteix 4,4 milions de dòlars en projectes eòlics a Costa Rica

Oikocredit inverteix 4,4 milions de dòlars en projectes eòlics a Costa Rica

Mark Roesink

Mark Roesink, especialista en finançament per a energies renovables

dijous, 30 de de juny de 2016

Des d'Oikocredit, en tant que inversora social i cooperativa mundial especialitzada en finances ètiques, hem aportat 4,4 milions de dòlars en línies de crèdit per a quatre projectes eòlics de 20MW de capacitat a Costa Rica, cosa que suposa la primera inversió en energia eòlica de la cooperativa.

Globeleq Mesoamerica Energy (GME) desenvolupa els projectes a través de la filial, Alisios Holdings SA. Els projectes, que se situen en dues ubicacions diferents a la província de Guanacaste, al nord de Costa Rica, s’han programat perquè siguin operatius a finals del 2016 i puguin produir prou energia per proveir 60.000 famílies costa-riquenyes.

El 2015, Costa Rica va assolir el 99% de generació d’energia renovable[1], un 80% de la qual subministrada per plantes hidroelèctriques[2]. La diversificació de les fonts d’energia permetrà una reducció més elevada de la petjada de carboni de Costa Rica, sobretot per la naturalesa estacional i complementària de l’energia eòlica i hidràulica: el vent sol ser més fort durant els mesos més secs i viceversa.

D’una població de gairebé cinc milions de persones, el 99,5% d'habitants de Costa Rica tenen accés a l’electricitat[3]. No obstant això, s’estima que el 21,7% de la població segueix vivint per sota el llindar nacional de pobresa[4].

Creació d'ocupació i reducció de carboni

Els projectes d’Alisios generaran prop de 400 llocs de feina directa durant la construcció i, un cop siguin operatius, previndran l’emissió de 172.000 tones de diòxid de carboni anuals.

Developer GME, filial de Globeleq Generation Limited and Mesoamerica Power Ltd., gestiona una cartera de diversos parcs eòlics a Costa Rica, Nicaragua i Hondures i desenvolupa d’altres parcs eòlics a l'Amèrica Central. El primer parc eòlic de GME va entrar en funcionament a Costa Rica el 1996.

L’especialista en energies renovables d’Oikocredit Mark Roesink ha dit: «L’equip d’energies renovables se centra a fer inversions sostenibles amb un alt impacte en el desenvolupament. Confiem en la trajectòria sòlida de GME en qüestions eòliques i el seu compromís amb les millors pràctiques socials i ambientals. Estem orgullosos de finançar un dels principals promotors de parcs eòlics de la regió i de donar suport a la diversificació de les fonts d’energia neta de Costa Rica».

Co-inversors forts

Alisios va assegurar un total de 149 milions de dòlars en finançament del deute a llarg termini. Oikocredit va participar a través d’un préstec B amb l’organitzador líder FMO, Netherlands Development Finance Company. Altres finançadors d’Alisios són: Proparco, una filial de l’organisme de desenvolupament francès Agence Française de Développement; l’OeEB, el banc de desenvolupament d’Àustria; i el banc holandès Triodos (també a través d’un préstec B amb FMO).

Roesink ha apuntat: «Apreciem la relació que tenim amb el prestador líder FMO i amb els nostres co-inversors. És important per a Oikocredit ser capaç de col·laborar amb inversors afins».

Aquesta participació d’Oikocredit a Alisios suposa el segon gran projecte d’energia renovable amb el qual treballa la cooperativa el 2016, després del desemborsament d'un préstec a principis d’any a Cohessa, una empresa d’energia solar d’Hondures.

Més informació sobre Alisios (En anglès)

[1] http://phys.org/news/2015-12-costa-rica-renewable-energy.html
[2] http://www.wired.com/2015/03/water-fire-costa-ricas-carbon-zero-year-far/
[3] http://data.worldbank.org/indicator/EG.ELC.ACCS.ZS
[4] http://data.worldbank.org/country/costa-rica

« Enrere