Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Aprenentatge Servei i Finances Ètiques: Nova convocatòria d'Oikocredit i la Fundació Bofill

« Enrere

Aprenentatge Servei i Finances Ètiques: Nova convocatòria d'Oikocredit i la Fundació Bofill

aprenentatge-servei-i-finances-etiques-2016-17.pngdimecres, 21 de de setembre de 2016

Fins el 19 d'octubre es poden presentar projectes a la convocatòria d'ajuts per projectes d'Aprenentatge Servei i Finances Ètiques d'Oikocredit i la Fundació Jaume Bofill. La present convocatòria, que enguany arriba a la seva 3a edició, està dotada amb 1.500 € que es poden destinar a cobrir les despeses de materials i recursos educatius dels projectes.

 L'Aprenentatge Servei (APS) és una metodologia educativa que implica una primera fase formativa (Aprenentatge) i una segona fase de "retorn" a la societat (Servei) per part dels i les alumnes a través d'activitats de voluntariat molt diverses. Aquesta activitat es realitza en col·laboració amb el Centre Promotor, amb la convicció que és oportú apropar aquests projectes als i les joves, ja que les entitats de Finances Ètiques treballen per obtenir beneficis socials finançant activitats econòmiques que tinguin un impacte social positiu. Els suports s'adrecen a tots els centres i institucions educatives, tant de l'àmbit formal com del no formal, i a entitats socials no lucratives de Catalunya que es proposin desenvolupar projectes d'aprenentatge servei en l'àmbit de les Finances Ètiques durant el curs 2016-2017.

Pots llegir més sobre l'Aprenentatge Servei relacionat amb les Finances Ètiques en aquest article d'en Martí Boneta al blog APS Valors. O també pots veure en aquest vídeo el projecte que van dur a terme l'any passat des de l'Institut Miquel Biada de Mataró. Al projecte Biabanca, alumnes d’Educació Secundària i de Cicle Mitjà de Gestió Administrativa van fer un assessorament financer a companys/es que havien de realitzar un pla d’empresa. Un exemple d’ajuda entre iguals i aprenentatges relacionats amb les finances ètiques.

Més informació sobre la convocatòria a la pàgina web de la Fundació Jaume Bofill.

« Enrere