Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Inspirat pel poder de les persones

Inspirat pel poder de les persones

hann_verheijen-newsletter.jpgdilluns, 03 de d’octubre de 2016

El passat 1 d'octubre de 2016, en Hann Verheijen es va unir a Oikocredit Internacional com el nou Director de Crèdit. En Hann coneix bé el nostre treball, ja que durant els últims quatre anys va exercir com a director d’Oikocredit Nederland. Li hem demanat a en Hann que reflexionés sobre la trajectòria que el va portar a Oikocredit, el seu nou lloc i el futur.

Què et motiva de treballar per Oikocredit?
“Després de treballar en finances corporatives, vaig començar a treballar per a Triodos, el banc ètic més gran a Europa, que estava més aliniat amb els meus valors personals. Les idees principals de la missió d’Oikocredit, com el poder de les persones per millorar les seves vides i el dret humà a una vida digna són molt importants per a mi. Haver-me integrat fa quatre anys a Oikocredit Nederland, l'associació de suport holandesa, i formar part ara d’Oikocredit International han estat una progressió natural. El compromís explícit de la nostra cooperativa amb la sostenibilitat i el nostre treball en energies renovables són també molt importants. El canvi climàtic és una veritable amenaça, especialment per a les persones més vulnerables al món”.

Quina experiència professional prèvia t’ha preparat per a la teva nova funció a Oikocredit?
“Com a director de negocis bancaris a Triodos vaig aprendre molt, entre d’altres, com a membre del consell d’administració del fons de microfinances del banc. Posteriorment, Oikocredit Nederland passava per moments difícils quan vaig començar a treballar-hi com a director. Vam tornar a reprendre l'entusiasme i vam aconseguir un creixement sòlid. Oikocredit té la gran responsabilitat d'usar prudentment els fons dels inversors alhora de maximitzar el seu impacte social. Amb les actuals condicions del mercat, en constant moviment, això significa que hem d'invertir en nous segments amb un risc acceptable així com romandre fidels a la nostra missió”.

Després de treballar a l'àrea d'entrada de fons a Oikocredit, què pots aportar a l'àrea de sortida de fons?
“L'entrada i sortida de fons han d'estar connectades entre si. Els inversors i inversores volen estar involucrats en el que s'aconsegueix amb els seus diners i hem de basar fermament la nostra estratègia de sortida de fons en la visió d’Oikocredit. Avui dia, mil milions de persones no tenen accés a electricitat i dos mil milions no tenen accés a serveis financers. Aquests reptes globals continuaran impulsant els nostres préstecs i inversions”.

Quines organitzacions sòcies has visitat i què va ser el que et va inspirar quan vas viatjar-hi?
“El meu treball amb Oikocredit m'ha portat a Cambodja, Ghana, Índia, Malawi i Perú. Pudhuaaru Financial Services (PFSL) a l'estat de Tamil Nadu, a l'Índia, és per a mi una organització sòcia especialment inspiradora. A més de brindar serveis financers inclusius a persones de baixos recursos a la seva zona, PFSL ajuda a les seves clientes a preparar-se per fer front a necessitats financeres futures. També m'ha impressionat molt l'esperit emprenedor de les persones clients de les nostres organitzacions sòcies que somien amb assegurar que els seus fills i filles gaudeixin de bona salut i rebin una educació de qualitat. Les persones de baixos recursos tenen moltes capacitats. Quan treballava per Oikocredit Nederland vam trobar a Malawi, el país més pobre del món, tres empresaris creatius que ens van ajudar a crear una campanya de promoció”.

Quina és la teva visió per a la teva nova funció com a Director de Crèdit?
“Vull aprendre encara més sobre l'experiència enriquidora d’Oikocredit i col·laborar amb els meus col·legues per construir el futur de la nostra organització. Espero que el meu coneixement i experiència puguin ajudar a que la nostra cooperativa sigui més eficaç en treballar per una societat global més justa i sostenible”.

« Enrere