Vols invertir? Selecciona la regió on vius

Close window
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit Internacional supera els €1000 milions en finançament del desenvolupament l’any 2016

PUNAM-IN-24.jpg22/03

La cooperativa internacional Oikocredit ha publicat avui els seus resultats financers relatius al 2016, i que han revelat una cartera de finançament del desenvolupament de €1047,2 milions, un augment del 16% respecte a 2015.

Aquests resultats confirmen una vegada més el compromís d’Oikocredit, en tant que cooperativa internacional de finances ètiques, d'utilitzar els fons dels inversors per millorar la qualitat de vida de les persones en països de baixos ingressos, a través d'oferir serveis financers a les organitzacions sòcies a les seves àrees prioritàries: finances inclusives, agricultura, energies renovables i l'Àfrica.

La cartera de renovables d’Oikocredit va tenir un creixement rècord l’any 2016.

Creixement significatiu en determinades àrees prioritàries

La cartera de finances inclusives d’Oikocredit, que inclou el finançament per a petits bancs i institucions de microfinances que donen suport a les pimes, va créixer un 11% en relació amb l'any 2015, assolint els €814,5 milions l’any 2016. Per la seva banda, la cartera de renovables va tenir un creixement rècord del 150% respecte l'any 2015.

En el cas d'Àfrica, Oikocredit va augmentar la seva activitat fins a €188,7 milions el 2016, un augment del 19% pel que fa a 2015.

Entre els principals resultats s'hi inclouen:

  • Augment dels actius totals del 18%, fins a €1209,3 milions
  • Augment de la cartera de finançament del desenvolupament en un 16%, fins a €1047,2 milions
  • Augment del finançament a l’Àfrica del 19%, amb un total de €188,7 milions
  • 45 activitats de formació i desenvolupament de capacitats, per un valor total de €490.000
  • Entrada neta de fons prestables de €94,3 milions
  • Resultat net consolidat de €29 milions
  • Dividend proposat del 2%

> Pots llegir la nota de premsa completa aquí.

« Back