Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Banca de dones: Apoderar a les dones kenianes a través de les microfinances.

Banca de dones: Apoderar a les dones kenianes a través de les microfinances.

KWFT-Grace.jpgdimarts, 28 de de novembre de 2017

"A l’Àfrica, no hi ha res tan important com apoderar a la dona. Quan apoderes a una dona, és com si estiguessis apoderant a tot el país. El Kenya Women Microfinance Bank (KWFT) m'està capacitant amb educació, coneixement i diners.''

Grace Njoroge

La Grace Njoroge és empresària, esposa i mare de tres fills. Viuen a una ciutat al nord-est de Nairobi anomenada Thika. Igual que moltes altres dones de Kenya, estava lluitant per mantenir i fer créixer el seu negoci, mentre tenia cura de la seva família. A mesura que el seu negoci de hardware va començar a no ser rendible, va decidir passar a un àmbit més familiar: els tèxtils. No obstant això, mancava el capital i l'experiència necessària per establir el seu nou negoci i assegurar-se que prosperés.

Kenya Women Microfinance Bank (KWFT)

L’any 1996, La Grace es va unir al Kenya Women Microfinance Bank (anteriorment conegut com Kenya Women Finance Trust o KWFT). El KWFT és una institució de microfinances fundada l’any 1981 per un petit grup de dones. L’entitat ofereix préstecs i productes d'estalvi a més de 500,000 dones a Kenya.

L'enfocament de KWFT per apoderar a les dones assegurant-lis un major accés al capital va atreure a Oikocredit per associar-se amb elles l’any 2010. Les microfinances augmenten les capacitats de les dones per prendre decisions i ser autosuficients. A més, estan estretament vinculades a la reducció de la pobresa, la sostenibilitat financera, un major benestar i l'apoderament social i polític de les dones.

La història de la Grace

A més del finançament, Oikocredit dona suport als seus socis per millorar l'acompliment social i la creació de capacitats. Els socis com KWFT, per la seva banda, ofereixen capacitació i assessorament als seus clients.

"El que més em va agradar quan em vaig unir a KWFT van ser les seves formacions. Ens van formar molt sobre negocis, com gestionar els diners i quins riscos hem de tractar d'evitar quan es tracta d'assumptes com demanar un préstec".

Quan es va unir a l’entitat, la Grace va formar un petit grup d'estalvi on ella i algunes altres dones van rebre un préstec grupal. Després que el seu grup completés una capacitació a KWFT, va pagar el seu préstec i va demostrar que comptava amb processos d'administració financera responsables, les dones van rebre préstecs individuals per ajudar-les a fer créixer els seus negocis i recolzar a les seves famílies.

El suport de KWFT va permetre a la Grace desenvolupar i expandir la companyia tèxtil que va començar l’any 1998:

"Quan vaig canviar als tèxtils, estava sola. Ni tan sols podia pagar les matèries primeres. Però avui tinc cinc empleats, suficients prestatges per als meus productes i un bon aparador. El meu negoci es va desenvolupant gradualment i espero que creixi més ".

I què va passar amb les altres dones en el grup d'estalvi de la Grace? Demostrant que els préstecs KWFT es poden usar en una àmplia varietat de formes, una dona va rebre préstecs per finançar diversos hivernacles i un tanc d'aigua per expandir la seva granja, mentre que una altra va finançar l'educació de la seva filla per poder passar del Form 2 (segon any de secundària) i així iniciar el camí cap a la universitat.

El negoci tèxtil de la Grace a Thika, Kenya.

Creixement i emprenedoria

Amb el temps i mostrant una compromís com a propietària d'un negoci responsable, la Grace ha pogut augmentar la grandària del seu préstec individual des d'un màxim de 30,000 xílings kenyans (aproximadament € 270) que va rebre quan es va unir a KWFT, a 3 milions de xílings (€ 27,000).

L'esperit emprenedor de la Grace està florint: recentment va obrir una agència de KWFT, a més del seu negoci tèxtil. Aquí els clients de KWFT poden dipositar i retirar diners usant les seves instal·lacions sense haver d'anar a una sucursal llunyana. Després de comprar recentment accions de KWFT, ara genera ingressos addicionals amb una petita part de KWFT.

"La Grace va obrir recentment una agència KWFT, a més del seu negoci tèxtil. Aquí els clients de KWFT poden dipositar i retirar diners usant les seves instal·lacions sense haver d'anar a una sucursal molt llunyana".

Mentre el seu marit treballa en la construcció, els seus dos fills majors estan a la universitat (tots dos tenen comptes d'estalvi amb KWFT), i el seu fill menor està a l'escola primària. La Grace té grans aspiracions per al futur del seu negoci:

"El meu somni per al futur és tenir una fàbrica de producció de peces de vestir. Estaria fent uniformes per KWFT, uniformes per a la marina de Kenya, uniformes per a qualsevol que els necessiti ".

La Grace ha obert una oficina de KWFT, complementària al seu negoci tèxtil.

« Enrere