Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Un tracte dolç al sud de Colòmbia

Un tracte dolç al sud de Colòmbia

dimecres, 24 de de gener de 2018

Quan es tracta de comprometre's amb un negoci, no hi ha cap mena de dubte que ens ve al cap l'agricultor de canya de sucre Pedro Bastidas. Quan se li va preguntar sobre el desenvolupament de la seva empresa, afirma: "El 2005 vaig canviar la meva casa per una fàbrica de sucre".

El Pedro és el propietari de la planta de processament de sucre La Avispa al sud de la ciutat colombiana de Sandoná. El seu primer treball a la planta era com a treballador de fàbrica. A través del treball dur, la persistència i la determinació, va pujar constantment l’escala jeràrquica i el 2005 s'havia convertit en el propietari de la fàbrica.
Sabia que volia expandir el negoci, però en aquella època aconseguir qualsevol tipus de creixement era difícil. Simplement no tenia els fons ni els recursos per fer-ho. Fins que algú li va parlar sobre la Institució Microfinancera (IMF) Contactar.

Pedro Bastidas, propietari de la fàbrica de sucre i client de la IMF Contactar.

Més que préstecs

Corporación Nariño Empresa y Futuro (Contactar) ha estat sòcia d'Oikocredit des del 2010. Amb seu a la ciutat de Pasto, al sud de Colòmbia, Contactar ofereix préstecs a curt termini a propietaris de microempreses que busquen desenvolupar els seus negocis. La majoria d'aquestes empreses operen a les zones rurals del sud, als departaments de Nariño, Huila, Putumayo i Tolima.

Els valors declarats de "Solidaritat i responsabilitat moral" de Contactar signifiquen que li donen una gran importància al compromís i a la voluntat dels seus clients per avançar, un èmfasi reflectit pels seus requisits mínims de garantia per als clients. L'IMF va més enllà de facilitar préstecs empresarials ajudant als seus clients a millorar el seu benestar. Per exemple, Contactar ofereix als seus membres consells sobre seguretat i salut, ajudes a la millora de l'habitatge i fins i tot organitza dies esportius regulars per promoure l'educació física i la nutrició saludable com a part dels seus hàbits i estils de vida saludables. Contactar visualitza tots aquests aspectes com una millora de la qualitat de vida de les persones.

Actualització de la planta

El Pedro es va unir a Contactar l’any 2007 i va obtenir un primer préstec d'un milió de pesos colombians (280 €), que va utilitzar per a la compra d'un generador elèctric imprescindible per a la producció de la fàbrica. Els préstecs posteriors han servit per transformar i modernitzar la seva fàbrica i li han permès augmentar la producció i generar més ingressos. La planta de processament continua creixent, i el Pedro ara dóna feina a 45 persones.

Els seus préstecs també l'han ajudat a millorar la seva plantació de sucre. Va invertir un préstec recent de quatre milions de pesos en el cultiu de la canya de sucre. Actualment processa una hectàrea de canya de sucre cada setmana i complementa els seus ingressos mitjançant el processament de sucre cultivat per altres agricultors. El producte final és panela, una bola dura de sucre concentrat que els colombians utilitzen per fer begudes i preparar aliments.

Removent la pasta de sucre per fer panela


El Pedro no ha mirat enrere des que va ingressar a Contactar. Com diu: "Quan em vaig fer càrrec de la fàbrica, tots els obrers havien de començar un torn de 12 hores a la 1 de la matinada. Els préstecs de Contactar m'han ajudat a pagar una maquinària nova i més eficient. Ara, la majoria de treballadors de fàbrica comencen a treballar a les 5 o a les 6:00 hores ".

La història del Pedro és només un dels molts exemples de l'assistència financera i tècnica de Contactar, aportant una millora real i duradora a la vida dels empresaris de petites dimensions. Per a Oikocredit, associar-se amb Contactar es correspon perfectament amb els seus propis objectius de donar suport a petites empreses que siguin sostenibles a nivell econòmic, social i ambiental.

« Enrere