Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

La presència local és el nostre punt fort

La presència local és el nostre punt fort

Maria photo.jpgdimarts, 20 de de febrer de 2018

La Maria Koramoa dirigeix l’oficina d’Oikocredit a Accra, la capital de Ghana, i és la subdirectora d'Oikocredit a l'Àfrica Occidental. Com a experta en finances, la Maria ha estudiat economia, sociologia i educació a Birmingham i a la Costa del Cap (Cape Coast). Està especialitzada en microfinances i en el desenvolupament de petites i mitjanes empreses. Mentre fèiem una trucada d’Skype, la Maria ens va compartir algunes idees sobre el seu treball.

Podries parlar-nos sobre el treball realitzat per l'oficina de país a Ghana?

Maria Koramoa: El nostre treball diari consisteix en examinar possibles noves aliances mantenint un estret contacte amb les organitzacions amb les quals treballem i desenvolupant una comprensió a fons de la seva necessitat de creació de capacitats. Actualment tenim 16 organitzacions associades a Ghana i una cartera de 12 milions d'euros.

Amb qui col·laboreu i com arribeu als joves?

Maria Koramoa: Treballem amb organitzacions que operen en els sectors de microfinances, agricultura i energies renovables. A l'agricultura ens centrem en els productors de cacau. Dues organitzacions microfinanceres (IMF) amb les que treballem, també participen activament en el sector de la producció de cacau. Aconseguim l’atenció dels joves de manera indirecta, a través de les nostres organitzacions sòcies. A mode d'exemple, ambdues IMF tenen programes especials que es dirigeixen principalment als agricultors, però també aporten capacitació als joves perquè puguin generar mitjans de vida a través de l'agricultura de cacau. De fet, el gran comprador de cacau FEDCO té un programa especial per a joves.

En quins sectors veus bones perspectives de futur?

Maria Koramoa: El cacau és fonamentalment el sector més important aquí a Ghana. Dit això, en endavant, també preveiem invertir més temps en la producció d'anacards i en el processament de fruita. Crec que el sector agrícola seguirà sent un sector important per a Ghana. El que la gent necessita, més que res, és la formació, el capital i l'accés als mercats. Els productors individuals sols no tenen poder de negociació. Per això donem suport expressament a les cooperatives.

Quines són les principals dificultats i reptes actuals?

Maria Koramoa: La forta competència entre els inversors socials i la feroç competència en termes de tipus d'interès. Hem d'oferir termes favorables que permetin a les nostres organitzacions sòcies cobrar als seus clients les despeses d'interessos més baixes possible. Al mateix temps, volem mantenir la qualitat del nostre treball i supervisió. La fortalesa d'Oikocredit és la seva estreta vinculació amb les seves organitzacions sòcies a través de la seva presència local, oficines i coneixements locals.

Si tinguessis tres desitjos, quins serien?

Maria Koramoa: Els meus tres desitjos serien: Posar en marxa programes de suport a la joventut, crear perspectives laborals i capacitar-los per establir els seus propis negocis i convertir-se en ciutadans responsables.

« Enrere