Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit inverteix 1 milió d'euros en l'empresa d'energia renovable Inyenyeri

Oikocredit inverteix 1 milió d'euros en l'empresa d'energia renovable Inyenyeri

Inyenyeri vertical 2.jpgdijous, 03 de de maig de 2018

El 2 de Maig, Oikocredit i Inyenyeri van anunciar la inversió d' € 1 milió durant el "Fòrum d'Energia Sostenible per a Tothom" a Lisboa, Portugal.

Inyenyeri és una companyia de serveis de combustible que ofereix solucions de cuina netes i ecològiques a Rwanda. El seu treball s'alinea clarament amb el compromís d'Oikocredit d'invertir en projectes d'energia renovable que beneficien a les comunitats locals.

Les cuines netes d'Inyenyeri redueixen el fum i vapors tòxics en més d'un 90% comparades amb mètodes tradicionals de cuina. També utilitzen un 85-90% menys de combustible que la cuina amb carbó o fusta, reduint la deforestació. A més, aconsegueix aquesta eficiència amb un cost de la meitat que el carbó.

El Banc Mundial estima que les malalties atribuïbles a la contaminació de l'aire domèstic causen la mort d'entre 3 i 4 milions de persones cada any.

Inyenieri, cuina neta i sostenible de biomassa, finançada per Oikocredit sota criteris de banca ètica

Eric Reynolds, CEO d'Inyenyeri, va dir: "El sistema Inyenyeri Fuel + Stove és l'única solució de cuina neta que funciona per a totes les llars, rurals i urbanes. El nostre objectiu és assegurar-nos que cada llar tingui accés a una cuina segura, neta i assequible. Estem molt agraïts a Oikocredit pel seu suport visionari a aquest important treball".

Llegeix el comunicat de premsa oficial (en anglès)

Més informació en aquests dos vídeos (en anglès):

Com funciona el sistema de cuines gratuïtes d'Inyenyeri?

Comparativa a "L'hora del te" entre tres sistemes de cuina diferents: carbó, fusta, i pellets d'Inyenieri:

« Enrere