Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit firma noves directrius sobre inclusió financera digital

Oikocredit firma noves directrius sobre inclusió financera digital

Bart-van-Eyk-web.jpgdimecres, 20 de de juny de 2018

Oikocredit s'ha unit a més de 50 inversors i innovadors de Fintech per desenvolupar directrius destinades a difondre els beneficis de la revolució dels serveis financers digitals de manera més àmplia.

Els signataris cofundadors han llançat avui les directrius en la conferència Connecting the Dots Fintech a Amsterdam.

Per què les pautes d'inclusió financera digital?

El finançament per a la inclusió financera va aconseguir recentment un màxim històric de $ 37 mil milions i uns altres $ 31 mil milions s'estan invertint en Fintech a nivell mundial cada any.
Però a mesura que les oportunitats en finances digitals augmenten, també ho fan els riscos, especialment amb la falta actual d'estàndards de sector suficients en aquesta àrea.
Els signataris van reconèixer la necessitat de directrius específiques sobre finances digitals i van utilitzar els principis i marcs de la indústria global existent per crear-los.
Les directrius apunten a beneficiar les persones clients de finances digitals, proveïdors i ecosistemes de mercat en la gestió d'oportunitats i riscos associats amb la transformació digital i la digitalització.

Les pautes en detall:

  • Promoure una inversió responsable en les finances digitals
  • Establir la identitat del client, la privadesa de dades i els estàndards de seguretat
  • Promoure preus justs i transparents
  • Millorar els serveis al client per a la resolució de problemes i la innovació de productes
  • Prevenir el sobreendeutament i enfortir l'alfabetització digital i la consciència financera
  • Millorar la divulgació dels termes i condicions per als clients
  • Gestionar els riscos de forma integral amb el creixement de la inclusió digital
  • Fomentar un marc legal i regulatori proporcionat
  • Facilitar la interoperabilitat i les infraestructures per als ecosistemes de serveis financers digitals
  • Fer seguiment del progrés per mitigar els riscos i ampliar les oportunitats en els serveis financers digitals

Col·laborant per al futur de les finances digitals

Les pautes són un marc voluntari que les organitzacions poden subscriure i usar quan inverteixen en serveis financers digitals responsables. Les directrius estan destinades a beneficiar als proveïdors de serveis financers digitals i als seus clients tot ajudant els inversors a avaluar i gestionar millor els riscos associats amb la transformació digital i la digitalització.
Col·laborant amb les directrius per als inversors, Oikocredit i els altres signataris apunten a accelerar les inversions que creen beneficis de valor agregat per als clients de finances digitals i els ecosistemes digitals més amplis.

La inversió responsable és clau per a la nostra missió

Bart van Eyk, Director d'Inversions d'Oikocredit, ha dit: "És important per Oikocredit col·laborar en tals esforços per crear quelcom que sigui més gran que la suma de les seves parts. Les directrius són clau per a la nostra missió d'invertir responsablement i per Oikocredit és crucial invertir en models de finançament digital al mateix temps que es garanteix el millor interès dels clients.
"Si bé encara som relativament nous en aquesta àrea, la incorporació de Fintech i les finances digitals s'està tornant més important per al nostre treball. Està a l'avantguarda de la creació d'un canvi positiu en la inclusió financera per a les comunitats de baixos ingressos als qui servim ".
Les Directrius per invertir en serveis financers digitals responsables estan allotjades a la Plataforma del Fòrum de Finances Responsables (RFF, per les seves sigles en anglès), on es pot trobar informació detallada sobre cadascuna de les pautes.

« Enrere