Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

A Oikocredit Catalunya estem ampliant la nostra Junta Directiva, afegeix-t’hi!

« Enrere

A Oikocredit Catalunya estem ampliant la nostra Junta Directiva, afegeix-t’hi!

juntadijous, 04 de d’abril de 2019

Oikocredit Catalunya és l’Associació de Suport a Oikocredit Internacional que treballa a l’àrea del Nord-est de la península. A la nostra oficina de Catalunya bàsicament ens encarreguem de les gestions administratives i de representació relacionades amb les inversions dels nostres socis/es, que s’envien a la seu central de la cooperativa a Holanda, i a la difusió i promoció de les Finances Ètiques en general, i d'Oikocredit en concret. Però una part molt important de la nostra feina la portem a terme gràcies a la col·laboració de voluntàries i voluntaris.

Junta Directiva d'Oikocredit Catalunya

Som una associació democràtica i participativa, per la qual cosa el nostre màxim òrgan de gestió és la Junta Directiva, escollida anualment per la nostra assemblea. Actualment estem en fase de renovació i ampliació dels membres que en base voluntària formen part de la nostra Junta Directiva, i per tant estem buscant persones que se sentin identificades amb alguna o algunes de les diferents temàtiques:

  • Coneixements en comunicació, periodisme, publicitat, i habilitats comunicatives en general
  • Coneixement del sector financer, de l’Economia Social i Solidària, o amb coneixements legals
  • Coneixements en gestió associativa, comptabilitat, administració, etc.
  • Coneixements sobre educació, pedagogia, metodologies educatives com ara l’Aprenentatge Servei, etc.
  • Residents a rodalies de Barcelona o Barcelona ciutat (tot i que no indispensable)

Fem èmfasi en la nostra voluntat de tenir paritat de gènere a la Junta Directiva d’Oikocredit, per tant, centrem el focus de l’ampliació de membres especialment en les dones, ja que actualment el nostre òrgan de gestió està força masculinitzat.

Què t’aportarà la participació a la Junta Directiva d’Oikocredit Catalunya?

  • Conèixer més a fons el sector de les Finances Ètiques i l’Economia Solidària al nostre país
  • Conèixer com treballa una entitat internacional cooperativa de Finances Ètiques com és Oikocredit Internacional
    Experiència en la gestió d’associacions
  • Experiència en activitats de comunicació i màrqueting social
    Accés a formacions pròpies d’Oikocredit Internacional sobre el sector de les microfinances i sobre les Finances Ètiques per al desenvolupament dels països del Sud

Què implica formar part de la Junta?

La Junta Directiva se sol reunir un cop al mes a Barcelona, per fer seguiment i planificació de les activitats i la gestió de l’associació, i entre les reunions presencials es fa seguiment d’alguns temes a través de correu electrònic. Puntualment les persones que formen part de la Junta Directiva també poden encarregar-se d’alguna activitat concreta, en funció dels seus interessos, capacitats i disponibilitat.

Busquem gent amb interès a promoure les Finances Ètiques i l’Economia Social i Solidària al nostre país. I tota aportació i col·laboració és benvinguda, sense necessitat de ser un gran expert o experta en cap de les àrees temàtiques que exposàvem més amunt. La nostra Junta Directiva està formada per gent de perfils i orígens molt diversos, i això és el que la fa plural i rica. Així que si creus que et podria interessar formar part activa d’Oikocredit i de les Finances Ètiques al nostre país, posa’t en contacte amb nosaltres al correu-e catalunya@oikocredit.org o bé al telèfon 93 441 63 06 i te n’explicarem més detalls!

« Enrere