Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Rosalinda, la teixidora de 'guipils'

Rosalinda, la teixidora de 'guipils'

Rosalinda.jpeg09 de març | 2016

Rosalinda Garcia Santos es dedica a teixir, cosir i bordar els 'guipils', un vestit tradicional de colors vius que porten la majoria de dones a Guatemala. Forma part del grup de dones, 'Grupo Solidario San Antonio Aguas Calientes', que produeixen, precisament, aquestes peces de roba, així com les 'zutes', que són utilitzades per cobrir-se el cap en algunes festes religioses, o fins i tot en el dia a dia.

És habitual que una mateixa guatemalenca tingui quatre o cinc 'guipils' i costen prop d'uns 4.000 quetzals, uns 475 euros. Utilitzen una tècnica molt sofisticada, que els porta a estar d'entre dos i tres mesos per fabricar aquestes peces de roba.

Però un dels principals problemes que tenen és la gran competència a la zona, on els turistes compren aquestes teles molt més barates. Molts d'ells no són coneixedors del detriment de la qualitat que suposa, o simplement prefereixen no pagar tant.

Fa dotze anys, les seves condicions van millorar de manera considerable, quan l'Associació Guatemaltenca per al Desenvolupament (AGUDESA), sòcia d'Oikocredit, va donar fins a quatre préstecs d'uns 33.000 quetzals, uns 4.000 euros, a San Antonio, el grup d'on forma part la Rosalinda. Coincidint amb la inauguració del Mercat Obert, de Guatemala, aquesta inversió els va permetre pagar per una plaça a l'interior d'aquest mercat.

« Back