Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Meraji Ali, el venedor de fruita africà

Meraji Ali, el venedor de fruita africà

MBAGA-KE-04_4b20b.jpeg03 de maig | 2016

En Meraji Ali té 48 anys i sis fills. Es dedica a vendre fruita des de l'any 1989, però ha estat un prèstec de Mbagaso el que li ha permès ampliar la seva gamma de productes i, alhora, construir-se una casa i pagar les quotes escolars perquè els seus fills vegin garantit el seu dret a l'educació.

Mbgaso és una cooperativa que ofereix microcrèdits a Mbgala Kizuiani, de la regió de Dar es Salaam (Tanzània), i és propietat dels seus membres, que participen en totes les operacions i presa de decisions. Un augment en la població de Mbgala ha fet augmentar el nombre de membres a la cooperativa i de la demanda de serveis bancaris per part de comerciants a petita escala o venedors d'aliments a l'engròs.

Aquest va ser un dels motius pels quals Oikocredit va donar suport a Mbagaso, entre d'altres. A banda de la demanda addicional de fons arran del creixement en la demanda de préstecs, des d'Oikocredit també vam decidir fer-nos socis de Mbagaso pel seu enfocament i estructura cooperativa i el seu suport als micro-empresaris i petits comerciants.

La tasca de Mbagaso ajuda a un gran nombre de petits empresaris, però també té un gran impacte a la seva comunitat, on ajuda a reduir la pobresa entre les famílies dels venedors, el seu entorn, i fins i tot els clients. A més, les regions africanes són, cada cop més, una de les prioritats d'Oikocredit.

« Back