Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Ae Maemunah, productora de tempeh indonèsia

Ae Maemunah, productora de tempeh indonèsia

BAV-ID-29.jpg30 de març | 2017

L'Ae i en Rasito, productors de tempeh que han rebut un microcrèdit d'una organització sòcia d'Oikocredit.

L’Ae Maemunah (45) (esquerra) riu mentre prepara tempeh de soja. Ella i el seu marit, Rasito (dreta), elaboren oncom (tempeh fermentat). Rasito va començar el negoci fa més de 20 anys, abans de conèixer l’Ae. A mida que van anar tenint els seus 4 fills i experimentant el que això comportava -uniformes escolars i taxes de matriculació, tenir més boques per alimentar i qüestions similars- van necessitar expandir les seves capacitats de producció, cosa que fa un parell d’anys va empènyer l’Ae a incorporar-se a «Bina Artha Ventura», una institució de microfinances a Java Oriental (Indonèsia) que proporciona accés al crèdit a dones de baixos ingressos.

Actualment l’Ae i en Rasito produeixen quatre sacs d’oncom al dia, el doble que abans.
L’Ae té un crèdit de IDR 2.000.000 (€ 141), que estan utilitzant per comprar la matèria primera pel seu oncom.
Ells somien amb fer créixer el seu petit negoci i invertir tot el benefici extra que en treguin en l’educació dels seus fills.

Tota la informació és de març de 2017.

« Back