Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Nicomedes, el criador d'alpaques

Prem "<< Previous" per a consultar projectes anteriors
Prem "Next >>" per a consultar projectes més recents

Nicomedes, el criador d'alpaques

COCAN-PE-09_d4a64.jpegdijous 17 de març 2016 12:16

En Nicomedes viu amb la seva dona i els seus vuit fills/es a Sicuani, i és criador d'alpaques (en té unes dues-centes). Aquest ramat és prou gran per mantenir una família, però en aquest cas, es troba amb que no tenien prou diners per a poder enviar als seus fills a l'escola. A més, es trobava amb que molts nadons d'alpaca morien, els animals es posaven malalts, o la qualitat de la llana era massa pobra.

Però en fer-se soci de COOPECAN, una cooperativa que es va establir a Perú, entre altres països, va veure millorada la seva situació. De fet, això mateix succeeïx amb unes 15.460 persones sòcies de la cooperativa i totes les seves famílies.

Amb la tasca de COOPECAN, els productors de llana com el Nicomedes ja no han de malvendre els productes a intermediaris, i ho poden fer a través d'aquesta cooperativa, cosa que augmenta els seus ingressos i, per tant, el seu benestar. Les peces de roba d'alpaca són venudes a un comprador d'Itàlia i la resta al mercat local Peruà, i es paga als productors un plus per cada peça de roba venuda.

A més, els criadors reben formació per a poder criar alpaques més resistents, la qual cosa facilita també una llana de més qualitat. També proporciona bons medicaments als animals malalts i millora les terres per on pasturen. A més, es dóna feina a unes 12 persones que es dediquen a tenyir i tractar la llana per a fer les peces de roba que després exportaran.

Oikocredit va ajudar a COOPECAN amb una línia de crèdit de 150.000 dòlars americans, per a poder posar en marxa el projecte.

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

març 2024

febrer 2022

març 2019

febrer