Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

La Marta Nelba, emprenedora de Mèxic

Prem "<< Previous" per a consultar projectes anteriors
Prem "Next >>" per a consultar projectes més recents

La Marta Nelba, emprenedora de Mèxic

Mexicodiumenge 20 de febrer 2022 13:08

La Marta Nelba Barsenas Rangel té dos fills de quatre i deu anys. Quan va acabar l'escola secundària, es va unir al seu pare en el seu negoci, venent verdures i fruites al mercat. El seu pare va començar el negoci fa 32 anys i sempre compra les verdures i fruites, i la Marta i el seu nebot la venen al mercat.
"Treballo tots els dies de vuit a vuit i de vegades fins a les dotze de la nit. Mai tinc vacances".

Marta Nelba Barsenas Rangel pesa raïm a la seva parada del mercat

La Marta forma part d'un préstec grupal amb l’organització Financera Labor (FinLabor), que és una institució de microfinances (IMF) mexicana que atorga micropréstecs a grups de dones. La Marta utilitza el préstec com a capital de treball per comprar productes. "Gràcies al préstec vam poder ampliar el nostre assortit i vam créixer una mica. Ara tinc més ingressos. Si el nostre benefici augmenta encara més, volem comprar el nostre propi camió. Ara hem de llogar-ne un ".

Oikocredit presta especial atenció als projectes liderats per dones, atès que en general elles són les qui es troben en major situació de pobresa i a més exerceixen un paper clau en el desenvolupament de la seva comunitat: http://www.oikocredit.es/es/que-hacemos/el-impacto-social/llegar-a-las-mujeres

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

març 2024

febrer 2022

març 2019

febrer