¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Oikocredit llança el seu Informe d'Impacte 2019

Oikocredit llança el seu Informe d'Impacte 2019

Oikocredit-Informe-de-Impacto-2019_SP-cover.jpgmartes, 10 de septiembre de 2019

L'Informe d'Impacte d'Oikocredit ja està llest per a ser descarregat. La nova publicació reemplaça l'Informe d'Acompliment Social i Ambiental i mostra dades de totes les activitats d'Oikocredit.

Entre els aspectes més destacats de l'informe, que incorpora dades fins a finals del 2018, s'inclouen:

  • Les organitzacions sòcies d'inclusió financera d'Oikocredit van beneficiar 37,6 milions de clients i 2,1 milions de petites i mitjanes empreses (pime).
  • El 86% dels clients als quals van arribar les organitzacions sòcies per a la inclusió financera eren dones, i el 61% es trobaven en zones rurals.
  • Les organitzacions sòcies agrícoles d'Oikocredit van arribar a més de 500.000 persones agricultores.
  • Les organitzacions sòcies d'energies renovables van proporcionar accés a l'energia neta a 72.000 llars.
  • Oikocredit va gastar € 1 milió en desenvolupament de capacitats.

La Ging Ledesma, Directora d'Innovació en Acompliment Social d'Oikocredit remarcava: "Oikocredit continua sent una de les fonts més importants de suport per a la inclusió financera. I dic suport perquè no només proporcionem suport financer sinó també de desenvolupament de capacitats".
L'informe també mapeja els resultats de l'impacte d'Oikocredit en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i comparteix exemples d'organitzacions sòcies i històries de clients.
La Ging Ledesma a més va afegir: "No es tracta només de les dades quantitatives, sinó també de les qualitatives. L'accés al finançament és important, però també ho és que l'accés sigui responsable, que se centri en les necessitats i capacitats dels clients".


Descarregar l'Informe d'Impacte 2019 (en castellà) >

Linked documents
TitleFilesizeMIME-type
Oikocredit Informe de Impacto 2019 - Spanish6.4 MBapplication/pdfdownload

« Enrere