¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Fiare Banca Etica inaugura oficina i ja permet contractar comptes bancaris

Pulsa "<< Previous" para noticias anteriores
Pulsa "Next >>" para noticias más recientes

Fiare Banca Etica inaugura oficina i ja permet contractar comptes bancaris

inauguracion-oficial-fiare-banca-etica.jpgviernes 24 abril 2015 13:48

El passat 27 de març Fiare Banca Etica va inaugurar formalment la seva oficina bancària a Bilbao. Aquesta fita ha estat el fruit de molts anys i molt treball per part d'infinitud de persones i organitzacions que van creure que una altra forma de fer banca era possible.

Inauguració oficial de Fiare Banca Etica

El projecte Fiare va néixer a la dècada dels 2000 amb la intenció de crear una banca ètica i cooperativa, en mans de la societat civil. El 2006 va passar a actuar com a agent de Banca Popolare Etica, un banc cooperatiu italià fundat el 1999, i després de molt d'esforç invertit en el procés, va passar a fusionar-se amb la cooperativa italiana per crear el primer banc ètic cooperatiu d'àmbit europeu.

Des d'Oikocredit sempre hem donat suport al projecte Fiare i hem participat activament en les Juntes Directives de les Associacions territorials de Fiare allí on som presents.

En aquest sentit, i per totes les persones sòcies d'Oikocredit, des de Fiare Banca Etica ens ofereixen ja la possibilitat de sol·licitar online els serveis de compte corrent i targeta de dèbit per contractar la nostra operativa bancària amb ells. Si ets soci o sòcia d'Oikocredit i encara no tens compte amb Fiare Banca Etica, pots demanar-lo a través del següent enllaç: http://www.fiarebancaetica.coop/hagase-cliente (en castellà) o bé contactant amb qualsevol de les seves oficines. (En cas que únicament vulguis contractar compte operatiu, però sense targeta de dèbit, cal posar-se en contacte directament amb l'oficina més propera).

Així que aquesta notícia ens alegra enormement, i ens anima a continuar treballant per un sistema de Finances Ètiques, on totes les nostres necessitats associades als diners puguin estar cobertes per alternatives en les quals el benefici econòmic no sigui l'únic valor i on el respecte per les persones i el planeta siguin la raó de ser.

Per tot això continuarem col·laborant amb Fiare Banca Etica així com amb altres xarxes de foment de l'Economia Social i Solidària, com són FETS (impulsora del segell d'Assegurances Ètiques i Solidàries Ethsi), REAS (amb la seva recentment creada Taula del Sistema de Finances Ètiques) o la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES), en les quals venim participant també activament des de fa temps.

Més informació i reflexions d'en Peru Sasia sobre la inauguració, al blog de Fiare Banca Etica (en castellà) >

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

noviembre 2019

octubre

julio 2018

noviembre 2017

mayo

enero

septiembre 2016

mayo

abril

marzo

febrero

diciembre 2015