¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Estira del Fil: Torna la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

Pulsa "<< Previous" para noticias anteriores
Pulsa "Next >>" para noticias más recientes

Estira del Fil: Torna la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

cartell-acte-pl-angels-festacjbe.jpgmartes 05 mayo 2015 09:55

Més d'una trentena de municipis d'arreu del territori organitzen la seva festa, difonent les alternatives arreu! I no et perdis l'acte a central que se celebrarà el 9 de maig a la plaça dels Àngels de Barcelona, de 10h a 14h. Una desfilada reivindicativa, projecció del documental “Les Costures de la Pell”, tallers de costura de supervivència, botiga i punt de recollida de roba de segona mà, exposicions, tallers infantils... no t'ho pensis més i suma't-hi!

El proper dissabte 9 de maig és el Dia Internacional del Comerç Just i nosaltres, junt amb diverses organitzacions socials catalanes, aprofitem per celebrar la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. Enguany, la festa vol destacar dos conceptes claus: tèxtil i gènere, i animar-te a descobrir tot el que amaguen les peces de roba que vestim, tot apostant per alternatives de consum responsable com són el comerç just i la banca ètica.

Gran part de la nostra roba es manufactura als països del Sud, a fàbriques amb unes condicions de seguretat i higiene precàries i on les treballadores (la majoria, dones) no tenen cap tipus de drets laborals: jornades de 16h durant sis dies a la setmana, sous molt baixos, assetjament i pressions, etc.

Es calcula que 3 milions de treballadores tèxtils són víctimes d’aquesta indústria que no només les esclavitza a elles sinó que també ens esclavitza a nosaltres com a persones consumidores. Però hi ha alternatives! I el Comerç Just n'és una d'elles. I a més no cal ni tan sols comprar per participar-hi, ja que dipositant els nostres diners en entitats de finances ètiques, hi estarem donant suport indirectament.

Participa a la festa i tingues ben present que tenim alternatives per consumir productes que respectin la dignitat de les persones que els fabriquen!

Més informació sobre la festa i les activitats als diferents municipis: https://festacjib.wordpress.com

Coneix un exemple d'organització tèxtil de Comerç Just finançada per Oikocredit: Manos del Uruguay

Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a Catalunya

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

noviembre 2019

octubre

julio 2018

noviembre 2017

mayo

enero

septiembre 2016

mayo

abril

marzo

febrero

diciembre 2015