¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

123 milions d'euros i 3.400 llocs de treball, radiografia de l'economia social i solidària

Pulsa "<< Previous" para noticias anteriores
Pulsa "Next >>" para noticias más recientes

123 milions d'euros i 3.400 llocs de treball, radiografia de l'economia social i solidària

economia socialmartes 17 noviembre 2015 10:56

L'economia social i solidària catalana genera 123 milions d'euros en ingressos i dóna feina a 3.400 persones, mentre n'arriba a implicar a 133.000. Aquestes xifres provenen d'un informe elaborat per la Xarxa d'Economia Solidària (XES), a partir de les dades del Balanç social, un informe que prové de l'esforç per xifrar, radiografiar i donar visibilitat al sector.

L'estudi defineix el mercat social com la plasmació d'un circuit econòmic, que, a més, compta amb un sistema de certificació que pretén avaluar el comportament de les organitzacions i potenciar els processos de millora. Es tracta de Pam a Pam, un mapa en línia del sector, que ja compta amb més de 245 punts.

Segons el mateix estudi, un 42% dels ingressos els aporten les fundacions i les associacions, mentres que el 58% restant es divideix a parts iguals entre cooperatives, societats laborals, societats limitades, així com associacions i cooperatives de segon grau i consum.

Ha augmentat el percentatge que representen les organitzacions dedicades a la producció industrial, la construcció, el comerç i els serveis financers, respecte el 2013, mentre que els altres sectors disminueixen lleugermanent. Pel que fa els llocs de treball, les cooperatives, societats laborals i les limitades són els que més en generen, un 53% del total, mentre que les associacions i fundacions aporten un 38% del total. El 9% restant provenen d'associacions i cooperatives de segon grau, de consum i serveis.

Organitzacions molt democratitzades

Segons les enquestes elaborades en aquestes organitzacions, un 45% de les persones que hi treballa participa activament a la presa de decisions. La paritat de gènere és total, i la diferència salarial mitjana és d'1 a 2, lluny del màxim que preveu la proposta de llei de la XES, que és d'1 a 5.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

noviembre 2019

octubre

julio 2018

noviembre 2017

mayo

enero

septiembre 2016

mayo

abril

marzo

febrero

diciembre 2015