¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

El consum com a eïna de transformació social

Pulsa "<< Previous" para noticias anteriores
Pulsa "Next >>" para noticias más recientes

El consum com a eïna de transformació social

0.pngmartes 15 diciembre 2015 11:45

Amb l'auge de l'economia social i solidària, han aparegut diferents projectes que pretenen ser una guia de les diferents opcions de fer un consum crític, sostenible i responsable. Utilitzen diferents criteris per catalogar els projectes i destaquen el Barcelona +sostenible, Pam a Pam, o Ifeelmaps, que són mapes que agrupen totes aquestes iniciatives. Oikocredit apareix en alguns d'aquests.

Pam a Pam està impulsat per la Xarxa d'economia solidària de Catalunya (XES) i Setem, "pretén transformar l'etorn amb la cistella de la compra" i recull "iniciatives d'Economia social i solidària i consum responsable". Per la seva banda, Barcelona +sostenible vol "visualitzar la contribució que es fa per millorar la ciutat".

També destaca Ifeelmaps, amb un ECOmapa de Barcelona. En aquesta guia, s'hi inclouen els establiments, serveis i productes ecològics i compromesos, així com restaurants i centres de captació, així com terapies alternatives, opcions de transport, cooperatives i serveis.

A diversos pobles i petites ciutats en transició també han aparegut altres iniciatives de mapeig i localització d'alternatives de consum responsable. Potser al teu municipi també n'existeix una?

D'un perfil diferent però amb un fons similar hi ha la revista Opcions, ja amb força anys d'experiència. Aquesta revista es dedica a promoure una nova cultura de consum, acompanyada amb noves propostes i anàlisis rigorosos de productes i serveis que consumim al nostre dia a dia.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

noviembre 2019

octubre

julio 2018

noviembre 2017

mayo

enero

septiembre 2016

mayo

abril

marzo

febrero

diciembre 2015