¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Fiare-Banca Ètica avança en la seva consolidació com a primera banca ètica cooperativa d'Europa

Pulsa "<< Previous" para noticias anteriores
Pulsa "Next >>" para noticias más recientes

Fiare-Banca Ètica avança en la seva consolidació com a primera banca ètica cooperativa d'Europa

assemblea-general-fiare.jpgjueves 03 abril 2014 15:41

Aquest dissabte passat 29 de març va tenir lloc a les Cotxeres de Sants l'Assemblea de Fiare-Banca Ètica, en la qual més de 350 persones van assistir per conèixer l'estat de la cooperativa i els reptes als quals aquesta farà front en els propers mesos per continuar i finalitzar el desenvolupament de la primera banca ètica cooperativa d’àmbit europeu.


Peru Sasia, conseller de l'Àrea Fiare, va ser l'encarregat de presentar l'estat de la cooperativa i el seu pla d'acció, on es va emfatitzar l'adopció de la nova operativa bancària, amb el corresponent servei de banca online que agilitzarà l'operativa vigent, la qual s'estima entrarà en funcionament a la tardor. Per altra banda, Cristina de la Cruz va ser escollida per part dels socis i sòcies de l'Àrea Fiare com a representant de Fiare-Banca Ètica al Comitè d’Ètica de Banca Popolare Etica (BPE).


Es va dedicar la tarda del dissabte a la realització d'un seguit de tallers relacionats amb la cooperativa, els quals van abraçar els temes de la construcció del mercat social, les relacions existents i futures entre l'entitat i d'altres de l'àmbit parabancari, l'anàlisi de la pròpia entitat des de l'òptica de l'economia feminista i la projecció de Fiare a 15 anys vista.


Durant el transcurs de les jornades, Ugo Biggeri, president de Banca Popolare Etica, i Peru Sasia, van reflexionar sobre els 15 anys de BPE a Itàlia i els reptes existents en l'àmbit de la banca ètica a nivell europeu. L'acte públic va tenir lloc el divendres precedint l'Assemblea General, on hi van assistir diverses delegacions arribades d'arreu de l'estat.


Les jornades van finalitzar amb la presentació per part de diverses cooperatives dels seus projectes de transformació social, entre les quals destacaven Peñascal, Sercoval, Convivir i Suara, entitats finançades gràcies a Fiare-Banca Ètica, totes elles promovent un model d'organització empresarial alternatiu, l'equitat i la justícia social.


Oikocredit Catalunya va assistir a la jornada en tant que soci promotor del projecte Fiare-Banca Ètica a l'estat espanyol. Actualment, Oikocredit Catalunya disposa d'una llibreta xarxes FIARE-vinculada que cedeix els interessos a l'associació catalana i a Conosud, organització potenciadora de l'economia solidària, per al finançament d'un fons recurrent de microcrèdits.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

noviembre 2019

octubre

julio 2018

noviembre 2017

mayo

enero

septiembre 2016

mayo

abril

marzo

febrero

diciembre 2015