¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

La banca ètica segueix amb un ascens imparable

Pulsa "<< Previous" para noticias anteriores
Pulsa "Next >>" para noticias más recientes

La banca ètica segueix amb un ascens imparable

fets creixement banca etica.jpgmartes 10 junio 2014 15:06

Malgrat la crisi financera - o com a conseqüència d'aquesta - les finances ètiques han experimentat novament un ascens molt significatiu a l'Estat Espanyol i a nivell mundial. En els darrers anys, però sobretot a partir de 2011 amb les nombroses mobilitzacions socials que van tenir lloc al nostre país i arreu del planeta, denunciant l'enorme responsabilitat del sistema financer i la complicitat dels nostres governs en la crisi econòmica, s'ha experimentat un impuls molt notable pel que fa a persones interessades en les finances ètiques. Tot i que aquestes existeixen des dels anys 70 - com és el cas d'Oikocredit - ha estat a partir de la crisi financera que moltes persones han entès la seva responsabilitat individual al mateix temps que s'adonaven del seu potencial col·lectiu a l'hora de transformar la realitat.

D'aquesta manera, entre 2012 i 2013 Oikocredit ha seguit guanyant inversors arreu de l'Estat Espanyol, augmentant en un 1,6% el seu nombre i experimentant un augment de més de 700.000 euros pel que fa a capital invertit (un 9% més que el 2012). Segons es desprèn del Baròmetre Estatal de les Finances Ètiques 2013 elaborat pel Observatori de les Finances Ètiques i promogut pel FETS-Finançament Ètic i Solidari, les xifres generals a l'Estat Espanyol pel que fa a banca ètica encara són més espectaculars. En total, l'augment en les inversions ha estat d'un 40%, arribant a un total de 1.300 milions d'euros l'any 2013, mentre que el nombre d'inversors/es ha viscut un creixement explosiu de fins al 60% en un sol any, assolint la xifra de 160.000 persones usuàries. A nivell internacional, la Global Alliance for Banking on Values (GABV), una xarxa integrada per 25 entitats financeres ètiques que compara l’activitat d’aquestes entitats de banca ètica amb la dels 28 bancs més grans i influents del món entre 2007 i 2010, posa de manifest el paral·lelisme en l'evolució de les finances ètiques a nivell mundial amb les de l'Estat Espanyol.

Des d'Oikocredit expressem la nostra satisfacció i optimisme davant d'aquestes dades, les quals mostren com, tot i seguir sent minoritàries dins el sector financer, les finances ètiques segueixen consolidant-se i experimentant un augment imparable. Confiem en les finances ètiques com un importantíssim motor de canvi social i econòmic arreu del nostre país i del món, i en aquest sentit les dades de 2013 ens animen a seguir treballant en aquest camí.

Més informació a: La banca ètica creix un 60% a tot l'estat arribant a 160.000 clients

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

noviembre 2019

octubre

julio 2018

noviembre 2017

mayo

enero

septiembre 2016

mayo

abril

marzo

febrero

diciembre 2015