¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Assad Kambobo, un agricultor d'Uganda

Pulsa "<< Previous" para consultar proyectos anteriores
Pulsa "Next >>" para consultar proyectos más recientes

Assad Kambobo, un agricultor d'Uganda

UMF-UG-01_f033a.jpegmiércoles 02 marzo 2016 12:28

Assad Kambobo, beneficiario de un microcrédito de UMF, organización financiada por Oikcoredit con criterios de Comercio Justo

L'Assad Kambobo és el propietari de 32 hectàrees de terra fèrtil a Uganda, on cultiva pinyes i plàtans, entre altres plantes, que ven a Kenya i Kampala, també. Des de l'any 2010 va començar a ser client de la Fundació de Microcrèdit d'Uganda (UMF), d'on ha obtingut dos préstecs de 25 milions de xilings, uns 6.800 euros.

Aquestes inversions li han permès administrar les finques, i també contractar a 35 treballadors, per administrar-les, i alhora mantenir a la seva família. Explica que abans de tenir accés a crèdit, la part de finca que es podia cultivar era més petita i, a més, no podia contractar a ningú.

És pare de 15 fills, que estudien al Centre d'Educació Nova Àfrica, una escola primària per a nens desafavorits, però molt intel·ligents, que no poden pagar les quotes. El pla d'estudis està dirigit al desenvolupament intel·lectual, espiritual i físic dels infants, i és molt innovador respecte la resta d'escoles del país. Té molt bona reputació i els alumnes gaudeixen d'àpats gratuïts a l'escola.

L'organització que ha fet el préstec a l'Assad Kambobo és UMF, sòcia d'Oikocredit. Ofereix serveis de microfinances a molts d'altres ugandesos que són econòmicament actius, però no tenen accés a capital. Al voltant d'un 70% dels seus clients són dones, i la majoria són agricultors i petits comerciants. Tenint en compte els alts nivells d'atur entre les dones i els joves del país, el seu paper és molt important.

« Atrás