¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Rosalinda, la teixidora de 'guipils'

Pulsa "<< Previous" para consultar proyectos anteriores
Pulsa "Next >>" para consultar proyectos más recientes

Rosalinda, la teixidora de 'guipils'

Rosalinda.jpegmiércoles 09 marzo 2016 12:28

Rosalinda Garcia Santos es dedica a teixir, cosir i bordar els 'guipils', un vestit tradicional de colors vius que porten la majoria de dones a Guatemala. Forma part del grup de dones, 'Grupo Solidario San Antonio Aguas Calientes', que produeixen, precisament, aquestes peces de roba, així com les 'zutes', que són utilitzades per cobrir-se el cap en algunes festes religioses, o fins i tot en el dia a dia.

És habitual que una mateixa guatemalenca tingui quatre o cinc 'guipils' i costen prop d'uns 4.000 quetzals, uns 475 euros. Utilitzen una tècnica molt sofisticada, que els porta a estar d'entre dos i tres mesos per fabricar aquestes peces de roba.

Però un dels principals problemes que tenen és la gran competència a la zona, on els turistes compren aquestes teles molt més barates. Molts d'ells no són coneixedors del detriment de la qualitat que suposa, o simplement prefereixen no pagar tant.

Fa dotze anys, les seves condicions van millorar de manera considerable, quan l'Associació Guatemaltenca per al Desenvolupament (AGUDESA), sòcia d'Oikocredit, va donar fins a quatre préstecs d'uns 33.000 quetzals, uns 4.000 euros, a San Antonio, el grup d'on forma part la Rosalinda. Coincidint amb la inauguració del Mercat Obert, de Guatemala, aquesta inversió els va permetre pagar per una plaça a l'interior d'aquest mercat.

« Atrás