¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Nicomedes, el criador d'alpaques

Pulsa "<< Previous" para consultar proyectos anteriores
Pulsa "Next >>" para consultar proyectos más recientes

Nicomedes, el criador d'alpaques

COCAN-PE-09_d4a64.jpegjueves 17 marzo 2016 12:16

En Nicomedes viu amb la seva dona i els seus vuit fills/es a Sicuani, i és criador d'alpaques (en té unes dues-centes). Aquest ramat és prou gran per mantenir una família, però en aquest cas, es troba amb que no tenien prou diners per a poder enviar als seus fills a l'escola. A més, es trobava amb que molts nadons d'alpaca morien, els animals es posaven malalts, o la qualitat de la llana era massa pobra.

Però en fer-se soci de COOPECAN, una cooperativa que es va establir a Perú, entre altres països, va veure millorada la seva situació. De fet, això mateix succeeïx amb unes 15.460 persones sòcies de la cooperativa i totes les seves famílies.

Amb la tasca de COOPECAN, els productors de llana com el Nicomedes ja no han de malvendre els productes a intermediaris, i ho poden fer a través d'aquesta cooperativa, cosa que augmenta els seus ingressos i, per tant, el seu benestar. Les peces de roba d'alpaca són venudes a un comprador d'Itàlia i la resta al mercat local Peruà, i es paga als productors un plus per cada peça de roba venuda.

A més, els criadors reben formació per a poder criar alpaques més resistents, la qual cosa facilita també una llana de més qualitat. També proporciona bons medicaments als animals malalts i millora les terres per on pasturen. A més, es dóna feina a unes 12 persones que es dediquen a tenyir i tractar la llana per a fer les peces de roba que després exportaran.

Oikocredit va ajudar a COOPECAN amb una línia de crèdit de 150.000 dòlars americans, per a poder posar en marxa el projecte.

« Atrás