¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

El Rahmat i les seves abelles. Volem fins Tadjikistan!

Pulsa "<< Previous" para consultar proyectos anteriores
Pulsa "Next >>" para consultar proyectos más recientes

El Rahmat i les seves abelles. Volem fins Tadjikistan!

1410-finca-tj-1500px-01.jpgjueves 07 diciembre 2017 11:45

Us presentem el Rahmat, client de la cooperativa FINCA, finançada per Oikocredit, el qual viu al districte Rogun a Khubdara (Tadjikistan). Està casat i té un fill (va perdre una filla quan tot just tenia sis anys). El Rahmat regenta un negoci d’apicultura.

Va estudiar biologia a Dushanbe i apicultura a Moscou. Abans d'endegar el seu propi negoci havia treballat per una granja soviètica d’apicultura a Uzbekistan i per una reserva d’animals a Tadjikistan. Va estar a l’atur durant tres anys a causa de la guerra civil del seu país a principis dels 90. L’any 1994 va decidir començar el seu propi negoci d’apicultura, només amb deu capses. L’any 2011 va finançar-se a partir d’un préstec amb la cooperativa FINCA, expandint el seu negoci fins arribar a les 260 capses l’any 2016.

La terra on treballa és propietat del govern, per tant paga un petit lloguer per usar-la. Treballa amb el seu fill i la seva neboda. Cada una de les seves parcel·les produeix una mitjana de dos quilograms de mel; En total cull dos tones de mel cada any. El seu primer préstec li va permetre comprar 45 capses més, terrenys i sucre per alimentar les abelles a l’hivern. Cada un dels cinc préstecs que ha rebut han servit per comprar més capses. Els primers quatre préstecs van tenir una duració d’un any, el darrer va ser per quatre anys atesa la situació de crisi financera a Tadjikistan.

Gràcies a FINCA, cooperativa finançada per Oikocredit, la seva vida ha passat a ser molt més senzilla. Està orgullós de tenir un cotxe i ha pogut millorar les condicions de la seva casa, incloent un jardinet i una sauna. Al Rahmat li agradaria compartir el seu coneixement sobre les abelles i promoure la pau (atès que ell va experimentar les conseqüències de la guerra al seu propi país).

« Atrás