¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

"Quan vam descobrir la producció ecològica, la nostra salut es va millorar"

Pulsa "<< Previous" para consultar proyectos anteriores
Pulsa "Next >>" para consultar proyectos más recientes

"Quan vam descobrir la producció ecològica, la nostra salut es va millorar"

Costa Ricajueves 10 enero 2019 12:37

Ronald Araya Ureña i la seva dona Edith Naranjo Mena tenen dos fills i són dos membres de Coopeassa. La cooperativa recentment va ampliar la seva gamma de productes des de cafè únicament fins a cafè orgànic, pinyes i plàtans, tot cultivat de manera orgànica.

Carlos Hareyano i Jackson Méndez mostren pinyes recentment collides.

La història de la seva granja va començar fa uns 28 anys als Estats Units: "Per guanyar prou diners per iniciar la nostra pròpia finca i construir la nostra pròpia casa, vam anar a Nova Jersey on vam treballar de 14-16 hores, set dies a la setmana durant vuit anys." Gairebé va costar a Ronald la seva salut, però van aconseguir guanyar prou diners per iniciar la seva pròpia granja.

Després de créixer el cafè convencional, es van convertir en producció ecològica fa set anys, seguint la iniciativa de Coopeassa que va començar la conversió el 2008. El repte principal segons Ronald: "Hem hagut de canviar la nostra mentalitat".

A causa de la producció ecològica, els seus cultius pateixen més malalties: "Les matèries orgàniques funcionen més lentament que les substàncies químiques, però la nostra collita és més gran gràcies a la forma orgànica de treball". El gran avantatge de l'orgànic és que és més saludable. "Quan treballem amb productes químics hem estat malalts moltes vegades, és dolent per al cos. Quan vam descobrir la producció ecològica, la nostra salut es va millorar i tampoc no vam haver de comprar productes químics costosos". Els preus dels cultius ecològics també són lleugerament millor que els productes cultivats convencionalment.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

marzo 2024

febrero 2022

marzo 2019

febrero