Molt més que simples finances
Butlletí Electrònic d'Oikocredit Catalunya
Juliol 2020

Col·laboració i iniciatives en el sector de l'impacte social

Aquesta edició del butlletí informatiu se centra en alguns dels últims esdeveniments, debats i iniciatives d’Oikocredit.

En primer lloc, destaquem l'Assemblea General Anual d’Oikocredit (AGA), que va tenir lloc l'11 de juny. Aquí podràs conèixer les principals decisions que van votar els membres d’Oikocredit, incloent el no pagar dividend per a 2020. A continuació, podràs saber com estem 'combatent la pobresa energètica' en una recent entrevista amb el nostre Gerent d'Energia Renovable.

Els efectes del coronavirus poden veure's a tot el món, especialment en les comunitats de baixos ingressos a les quals volem servir. Així que hem estat ocupades col·laborant amb organitzacions afins i, per exemple, recentment hem signat un memoràndum per alinear la resposta dels inversors en microfinances a la crisi. També continuem impulsant diverses altres iniciatives per a fer costat a les nostres organitzacions sòcies. Pots llegir sobre aquestes iniciatives en la nostra pàgina dedicada al Covid-19.

També acompanyem aquest butlletí amb un article sobre els nostres fets i xifres trimestrals, que proporciona informació addicional i el context dels nostres resultats.

I finalment, et convidem a un webinar sobre l’Study Tour a Ghana que es va celebrar a principis d'enguany. Una ocasió immillorable per a conèixer exemples de projectes explicats en primera persona.

 

Oikocredit celebra la seva 44a Assemblea General Anual

Enguany, l'Assemblea General Anual (AGA) de la cooperativa es va celebrar a Amersfoort (Països Baixos), amb la participació virtual de les entitats membres d’Oikocredit. Ja està disponible l'informe sobre les decisions clau i els resultats de les eleccions.

Llegeix la notícia>
 

Aprenent del nostre responsable d'Energia Renovable

Com desenvolupa Oikocredit el seu treball en energia renovable? Cap a on ens dirigim? Com ens estem connectant amb potencials socis? Aquestes són algunes de les preguntes a les quals respon el nostre Gerent d'Energia Renovable, en David ten Kroode.

Llegeix l'entrevista >
 

Líders d'inversió d'impacte col·laboren per a impulsar un major impacte

Els principals gestors de fons de microfinançament i d'impacte social han signat un memoràndum en el qual es basen els principis de coordinació de refinançament del deute, per a fer costat al sector durant la pandèmia de Covid-19. Esbrina com s'estableix aquesta col·laboració per a fer costat al sector de la inversió d'impacte.

Llegeix sobre la coordinació del sector d'impacte >
 

Actualitzacions del Coronavirus (Covid-19)

Oikocredit analitza diàriament la situació del coronavirus i manté informats als nostres membres i inversors/es a través dels nostres canals de comunicació habituals. Pots trobar les nostres últimes actualitzacions i iniciatives, com el fons solidari de suport a les petites empreses de recent creació, en la nostra pàgina d'actualització del Covid-19.

Llegeix les últimes actualitzacions del Covid-19 >
 

Article de fets i xifres del 1T

Quatre vegades a l'any Oikocredit publica els seus fets i xifres clau. El nostre treball en el primer trimestre es va veure afectat per la pandèmia i això ha significat l'adaptació dels nostres plans.

Llegeix sobre els resultats d’Oikocredit del primer trimestre >
 

Altres Notícies

Webinar: Experiències de Finances Ètiques a Ghana, l’StudyTour 2020

Avui, dimarts 7 de juliol, Dia Mundial del cacau, et convidem a prendre una tassa de xocolata virtual amb nosaltres i conèixer en primera persona l'experiència de les sòcies d’Oikocredit Catalunya que van participar a l’Study Tour d'enguany a Ghana.

Apunta-t’hi! >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - ATENCIÓ! NOVA ADREÇA: Casp 43, baixos. 08010 Barcelona - T: 93 441 63 06