Molt més que simples finances
Butlletí Electrònic d'Oikocredit Catalunya
Febrer 2020

Desenvolupament de capacitats: el nostre enfocament únic

Comencem el 2020 amb aquest nou butlletí destacant el nostre treball en el desenvolupament de capacitats. Però primer, el Director Executiu d’Oikocredit, en Thos Gieskes, explica com Oikocredit ha estat desenvolupant la seva pròpia capacitat per a prestar els seus serveis.

En segon lloc podràs llegir una entrevista amb expertes del nostre departament d'Innovació en Acompliment Social, que ens expliquen el treball d’Oikocredit sobre l'Acompliment Social. Després passem a una història sobre com el nostre finançament per al desenvolupament de capacitats va ajudar a la nostra organització sòcia Musoni a posar els clients de baixos ingressos primer en l'era digital. També adjuntem un article que et portarà a Ruanda, a conèixer una organització sòcia que conrea te i que va rebre fons nostres per al desenvolupament de capacitats.

Per finalitzar aquesta edició, tenim una entrevista amb l’Athanas Matheka de Greenforest Foods a Kenya, parlant del seu recent recorregut per les Associacions de Suport d’Oikocredit.

Esperem que gaudeixis d'aquest butlletí, que mostra com Oikocredit brinda molt més que simple finançament.

 

"La casa ara està construïda"

El Director Executiu d’Oikocredit, en Thos Gieskes, reflexiona sobre l'any passat i el que porta el 2020. Parla sobre "construir una nova casa" per a Oikocredit, els punts forts i els punts febles. Els plans d’Oikocredit per al 2020 inclouen celebrar el nostre 45è aniversari.

Llegeix l'entrevista >
 

Acompliment social: "Triar un company és només el principi"

El desig d'aconseguir un impacte social positiu és la raó per la qual les persones inverteixen a Oikocredit. Com es converteix aquest objectiu en realitat? Parlem amb les expertes en Acompliment Social d’Oikocredit sobre el desenvolupament de capacitats i l'enfocament d’Oikocredit per a l'Acompliment Social.

Llegeix l'entrevista >
 

Musoni: posar els clients de baixos ingressos en primer lloc en l'era digital

Analitzem el treball de l'organització sòcia d’Oikocredit, Musoni Kenya Microfinance, pionera en la provisió de serveis financers digitals. Aquí pots veure com la seva cooperació amb Oikocredit, en els principis de protecció del client, l'ajuda a atendre clients de baixos ingressos quan es presten serveis digitals.

Llegeix la història >
 

Te: bones perspectives des de grans altures

Actors públics i privats del sector del te a Ruanda uneixen forces per apoderar els agricultors rurals - ajudats amb finançament d’Oikocredit. «Això és només la meva tassa de te», diu en Helmut Pojunke de l'associació de suport d’Oikocredit a Bonn, i que va visitar Karongi, organització sòcia d’Oikocredit a Ruanda.

Llegeix la història d’en Helmut >
 

Just és quan el benefici és per a tothom

Athanas Matheka, Director Gerent de l'organització sòcia d’Oikocredit Greenforest, va estar de gira per a respondre les preguntes de les inversores d’Oikocredit. Coneix el que ens va explicar sobre el Comerç Just i la necessitat de suport per obtenir certificacions, així com altres desafiaments als quals s'enfronten els seus negocis i els petits agricultors a Kenya.

Llegeix l'entrevista >
 

Altres Notícies

19 de març, nou Cafè-tertúlia: experiències de Finances Ètiques a Ghana

El proper dijous 19 de març a les 18:30h et convidem a la nostra nova seu del Carrer Casp 43 al voltant d'una tassa de cafè i un berenar de Comerç Just. En aquest nou Cafè-tertúlia coneixerem en primera persona l'experiència de les sòcies d’Oikocredit Catalunya que van participar a l’Study Tour d'enguany a Ghana.

Apunta-t’hi! >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - ATENCIÓ! NOVA ADREÇA: Casp 43, baixos. 08010 Barcelona - T: 93 441 63 06