Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Mirant cap endarrere un any i cap al 2020

Mirant cap endarrere un any i cap al 2020

Thos1.jpgdimarts, 07 de de gener de 2020

El Director General d'Oikocredit, en Thos Gieskes, fa un repàs del recorregut de l'entitat el 2019 així com del nou any 2020.

Thos- Gieskes-OikocreditEl 2020 Oikocredit celebrarà el seu 45è aniversari. Quan es va fundar Oikocredit el 1975, el concepte d'inversió d'impacte era desconegut, i estem orgullosos d'haver estat un catalitzador en el creixement exponencial d'aquest mercat que ara s'estima en US$239 mil milions. Avui, 45 anys després, continuem sent fidels al nostre enfocament en l'impacte social. Pots llegir més sobre aquest en el nostre Informe d'Impacte 2019.

Millorar la vida de les persones de baixos ingressos continua sent per a nosaltres una prioritat, ja que treballem amb prop de 700 organitzacions sòcies en l'àmbit de la inclusió financera, l'agricultura sostenible i les energies renovables. El que també continua sent indiscutible és la necessitat del nostre treball: 1.700 milions de persones segueixen sense tenir un accés adequat als serveis financers formals i hi ha una gran demanda de finançament de les petites i mitjanes empreses en l'agricultura i l'energia renovable als països en vies de desenvolupament.

Des de la nostra fundació el 1975, moltes coses han canviat tant al nostre món com a Oikocredit. El 2019 va ser un any de renovació i transició, així com d'adaptació a aquests canvis per a poder servir els nostres grups d'interès de manera més efectiva. Hem avançat molt en la implementació de la nostra estratègia 2018-2022 i hem ajustat els models operatius de les nostres organitzacions regionals i centrals. Per desgràcia, això significava acomiadar-nos d'alguns dels nostres col·legues les funcions dels quals van desaparèixer com a resultat del model de funcionament més eficient. Encara que això no ha estat fàcil per a ningú, vam fer tot el possible per a fer costat al personal durant aquesta transició i ens reconforta saber que molts col·legues que se'n van anar han trobat noves feines.

Com a resultat de la implementació de l'estratègia, hem avançat molt en la reducció dels nostres costos i en la millora de la rendibilitat de la nostra cartera de finançament per al desenvolupament. Esperem veure l'efecte complet de l'estratègia actualitzada en els nostres resultats financers en els propers anys. Els nostres resultats segueixen afectats per l'entorn de tipus d'interès baixos, amb una major competència en molts dels mercats en els quals operem.

Estar a prop de les nostres organitzacions sòcies és el que ens distingeix de la majoria dels nostres competidors i és un punt importantíssim, des del punt de vista personal, visitar les nostres organitzacions sòcies i els seus clients de tant en tant. Al juny, vaig tenir l'oportunitat de visitar a sòcies d'energies renovables a l'Índia i em van inspirar molt aquests emprenedors socials que estan portant l'energia sostenible a llocs on d'una altra manera no n'hi hauria. Gràcies a la nostra sòcia Fourth Partner Energy, els agricultors disposen ara de bombes d'aigua alimentades per energia solar que proporcionen un mecanisme senzill per augmentar el rendiment de les seves terres. Va ser especialment satisfactori veure que la tecnologia s'utilitzava per ajudar a les persones que més ho necessitaven, no sols en les grans ciutats, sinó també en les zones rurals.

Un altre punt important és la trobada amb els nostres inversors, membres i associacions de suport (SA), algunes de les quals van celebrar el seu 40è aniversari el 2019. El treball intens del personal i els voluntaris i voluntàries de les associacions de suport d'Oikocredit està en el centre de l'entitat i ens converteix en una organització especial, així com en un moviment per a promoure la inversió d'impacte.

A mesura que iniciem el nou any, continuarem enfortint les nostres fortaleses: la nostra fidel xarxa de persones inversores, les nostres organitzacions sòcies i el nostre personal en 21 països. Continuarem el nostre recorregut estratègic per a millorar la forma en què treballem, com cooperem i com ens assegurem que les nostres organitzacions sòcies estiguin presents en tot el que fem.

Crec que els passos que hem donat per continuar sent rellevants com a organització augmentaran l'alegria de treballar juntament amb sòcies i inversores per aconseguir la nostra missió de millorar la vida de les persones en les comunitats de baixos ingressos. Us convido a unir-vos a nosaltres en aquest viatge per a complir la nostra missió.

1 2019 Annual Impact Investor Survey, GIIN https://thegiin.org/research/publication/impinv-survey-2019

2 The World Bank Global Findex Database 2017 https://globalfindex.worldbank.org/node

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

de juliol 2022

de juny

de maig

d’abril