Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

[NOTA DE PREMSA] Nova associació entre Aqua for All i Oikocredit per invertir en aigua i sanejament comunitari

[NOTA DE PREMSA] Nova associació entre Aqua for All i Oikocredit per invertir en aigua i sanejament comunitari

1655111892026.jpgdilluns, 13 de de juny de 2022

Fruit de la col·laboració, es desenvoluparan solucions financeres innovadores i assequibles per l’aigua, el sanejament i la higiene a Àfrica i Àsia.

La Haia i Amersfoort, Països Baixos - L’organització sense afany de lucre, Aqua for All, especialitzada en el finançament innovador per l’aigua i el seu sanejament, i l’inversor d’impacte social i cooperativa mundial, Oikocredit, s'associen per donar suport al finançament per al subministrament de l’aigua i el seu sanejament a l’Àfrica i Àsia.

En virtut del nou acord de dos anys, Aqua for All i Oikocredit combinaran l'experiència en el mercat, els coneixements i el suport a la xarxa per desenvolupar les carteres d’aigua, sanejament i higiene ("WASH") dels socis d’inclusió financera als països de l’Àfrica oriental i occidental i a Cambodja. Aqua for All aportarà fins a 1.500.000 d’euros en concepte d’assistència tècnica, reducció de riscos i/o incentius basats en el rendiment; Oikocredit invertirà fins a 15.000.000 d’euros per a finançar carteres amb organitzacions associades, tant actuals com noves.

La comunitat d’inversors d’impacte reconeix, cada vegada més, la importància del sector WASH per al benestar humà, especialment després de la pandèmia de la Covid-19. Milers de milions de persones de països de baixos ingressos encara tenen dificultats per accedir als serveis d’aigua i/o sanejament gestionats de forma segura. Es necessita, urgentment, una inversió privada massiva per cobrir les llacunes de finançament i de serveis per assolir l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 6 d’accés universal a l’aigua potable i al sanejament de cara al 2030.

Josien Sluijs, director general d’Aqua for All, va dir: "Accelerar l’accés sostenible a l’aigua potable i al sanejament adequat requereix una estreta col·laboració entre el sector WASH i el sector de la inversió d’impacte. A Oikocredit hem trobat un soci compromès per a impulsar la transformació del sector i millorar la vida de les persones de comunitats de baixos ingressos. Espero que aquesta associació inspiri altres entitats a combinar recursos i coneixements per crear una economia sostenible i inclusiva de l’aigua i el sanejament."

Mirjam 't Lam, directora general d’Oikocredit, va dir: "Oikocredit està encantada d'associar-se novament amb Aqua for All. Les visions de les nostres organitzacions realment són molt complementàries. Esperem treballar junts i amb socis locals en el desenvolupament d’iniciatives que millorin l’accés a l’aigua potable de personas de baixos ingressos i de les seves comunitats."

Sobre Aqua for All

Aqua for All és una organització sense afany de lucre. Fa més de dues dècades que treballa per catalitzar una economia de l’aigua i el seu sanejament innovadora, sostenible i inclusiva a tot el món. Aqua for All opera a Àfrica i Àsia donant suport a les innovacions i ampliant les empreses fins que estan preparades per a la inversió sense distorsionar el mercat. A més, utilitza els seus fons per mobilitzar capital privat i públic per augmentar les inversions en aigua i sanejament. Per a més informació, consulteu: http://www.aquaforall.org/

Sobre Oikocredit

Oikocredit, inversor d’impacte social i cooperativa mundial, acumula 45 anys d’experiència finançant organitzacions actives en la inclusió financera, l’agricultura i les energies renovables.

Els préstecs, les inversions de capital i el desenvolupament de capacitats d’Oikocredit tenen com a objectiu permetre que les persones amb baixos ingressos d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina millorin el seu nivell de vida de manera sostenible.

Oikocredit finança prop de 508 socis, amb un capital pendent total de 1.264,4 milions d’euros (març de 2022). Per a més informació, consulteu: www.oikocredit.es.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

de juny 2022

de maig

d’abril

de març

de febrer