Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit Catalunya: Amb tu, voluntari/a, canviarem la societat i les finances!

Oikocredit Catalunya: Amb tu, voluntari/a, canviarem la societat i les finances!

juntadijous, 31 de de desembre de 2020 17:35

A Oikocredit Catalunya cerquem diverses persones per formar part del nostre grup de voluntariat amb base a Barcelona, que principalment treballa en els àmbits de la comunicació i l’Educació per al Desenvolupament.

 Oikocredit Internacional és una cooperativa no bancària de Finances Ètiques per al desenvolupament sostenible dels països del Sud global, amb seu central a Holanda i que treballa en vora una setantena de països d'arreu del món, a l'Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia. Al nostre país està representada per l'Associació Oikocredit Catalunya, que es dedica a la promoció general de les Finances Ètiques i d'Oikocredit en concret.

Actualment cerquem diverses persones amb dues tipologies de perfils (que no tenen per què ser excloents entre sí!):

- per una banda persones amb coneixements de periodisme, relacions públiques i comunicació corporativa i interès per l'Economia Social i Solidària i per les Finances Ètiques per dur a terme diverses activitats de comunicació i promoció de l'entitat, així com per participar en la seva planificació estratègica.

- per altra banda, persones amb inquietuds sobre l’educació, la pedagogia, la sensibilització i la transformació social, vinculades també al sector de l’Economia Social i Solidària i les Finances Ètiques, per dur a terme activitats i projectes educatius a diversos nivells, des d’educació primària fins a la Universitat, passant per educació no formal o campanyes de sensibilització a la ciutadania en general.

A l'oficina d'Oikocredit Catalunya actualment comptem amb dues persones contractades i diverses persones voluntàries que hi donen suport. En aquest moment estem en fase de creixement i per donar-nos a conèixer i incrementar la nostra presència pública al nostre país tenim previst incrementar la nostra activitat en els dos àmbits que comentàvem més amunt.

Possibles tasques relacionades amb el voluntariat en comunicació:

- Participació en la planificació i implementació dels plans de màrqueting i de comunicació de l’entitat.
- Redacció de continguts per a la pàgina web de l’entitat.
- Traducció i edició d’articles per ser publicats a la pàgina web de l’entitat i portals afins del sector.
- Dinamització de comitè d’experts i expertes en Finances Ètiques, format per persones voluntàries, i edició i publicació dels articles sobre el sector que s’hi escriguin.
- Tasques relacionades amb la gestió de relacions amb mitjans i gabinet de premsa (elaboració i enviament de notes de premsa, atenció a mitjans de comunicació, etc.)
- Gestió de la pàgina web de l’entitat a través de CMS propi.
- Anàlisi web i de xarxes socials i activitats de millora de posicionament web (SEO).
- Community management: Gestió de les xarxes socials de l’entitat (principalment Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn i Youtube)
- Participació en el disseny i elaboració de campanyes i materials promocionals de l’entitat, per publicar a diversos mitjans de comunicació i publicitat web.

Possibles tasques relacionades amb el voluntariat en educació:

- Participació en la planificació i implementació de projectes d’Educació per al Desenvolupament.
- Recopilació i elaboració de continguts educatius relacionats amb l’Economia Social i Solidària i amb les Finances Ètiques.
- Contacte amb institucions educatives.
- Participació en activitats de formació de persones formadores.
- Participació en activitats de formació i tallers, conferències, cursos sobre Economia Social i Solidària i Finances Ètiques.
- Acompanyament a estudiants de Batxillerat, Cicles formatius i Universitats en l’elaboració de treballs de recerca i fi de grau relacionats amb les Finances Ètiques

Per què fer voluntariat amb nosaltres?

A Oikocredit treballem en xarxa amb moltes altres organitzacions afins amb les que creem sinergies, i només ens faltes tu per arribar encara més lluny! Col·laborant com a voluntari/a amb Oikocredit Catalunya no només contribuiràs a crear una societat i una economia més justa i sostenible, sinó que també podràs formar-te, aprendre, i conèixer altres persones i entitats del sector de l’Economia Social i Solidària. La participació al nostre grup de voluntariat és molt flexible i adaptable a la teva disponibilitat horària, i es pot fer tan de manera presencial (sempre que la situació sanitària ho permeti) com a distància. Tot i que actualment, i degut a la pandèmia, principalment estem teletreballant i coordinant-nos a través d’eines online. Tots els nostres voluntaris i voluntàries estan coberts per un conveni i una assegurança de voluntariat, i en els casos en que la col·laboració impliqui un desplaçament fora del municipi, qualsevol despesa corre a càrrec d’Oikocredit Catalunya.

Posa’t en contacte amb nosaltres i comença a ser el canvi que portes dins!

Si et veus fent alguna d’aquestes activitats, escriu-nos un correu a catalunya@oikocredit.org amb l'assumpte «Voluntariat» adjuntant el teu CV i ens posarem en contacte amb tu. Juntes farem créixer les Finances Ètiques i una economia més humana!

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

de gener 2023

de novembre 2022

d’octubre

de setembre

de maig

d’abril

de març

d’octubre 2021

de juny

de maig

d’abril

de desembre 2020

de novembre

de maig

de març

de gener

d’octubre 2019