Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Estira del Fil: Torna la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

Estira del Fil: Torna la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

cartell-acte-pl-angels-festacjbe.jpgdimarts 05 de maig 2015 09:55

Més d'una trentena de municipis d'arreu del territori organitzen la seva festa, difonent les alternatives arreu! I no et perdis l'acte a central que se celebrarà el 9 de maig a la plaça dels Àngels de Barcelona, de 10h a 14h. Una desfilada reivindicativa, projecció del documental “Les Costures de la Pell”, tallers de costura de supervivència, botiga i punt de recollida de roba de segona mà, exposicions, tallers infantils... no t'ho pensis més i suma't-hi!

El proper dissabte 9 de maig és el Dia Internacional del Comerç Just i nosaltres, junt amb diverses organitzacions socials catalanes, aprofitem per celebrar la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. Enguany, la festa vol destacar dos conceptes claus: tèxtil i gènere, i animar-te a descobrir tot el que amaguen les peces de roba que vestim, tot apostant per alternatives de consum responsable com són el comerç just i la banca ètica.

Gran part de la nostra roba es manufactura als països del Sud, a fàbriques amb unes condicions de seguretat i higiene precàries i on les treballadores (la majoria, dones) no tenen cap tipus de drets laborals: jornades de 16h durant sis dies a la setmana, sous molt baixos, assetjament i pressions, etc.

Es calcula que 3 milions de treballadores tèxtils són víctimes d’aquesta indústria que no només les esclavitza a elles sinó que també ens esclavitza a nosaltres com a persones consumidores. Però hi ha alternatives! I el Comerç Just n'és una d'elles. I a més no cal ni tan sols comprar per participar-hi, ja que dipositant els nostres diners en entitats de finances ètiques, hi estarem donant suport indirectament.

Participa a la festa i tingues ben present que tenim alternatives per consumir productes que respectin la dignitat de les persones que els fabriquen!

Més informació sobre la festa i les activitats als diferents municipis: https://festacjib.wordpress.com

Coneix un exemple d'organització tèxtil de Comerç Just finançada per Oikocredit: Manos del Uruguay

Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a Catalunya

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

de gener 2023

d’octubre 2022

de novembre 2019

d’octubre

de juliol 2018

de novembre 2017

de maig

de gener

de setembre 2016

de maig

d’abril

de març

de febrer