Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Receptes contra la pobresa

Receptes contra la pobresa

photo2_s.jpgdimarts 15 de desembre 2015 11:18

Mariona Segú, doctoranda al Laboratoire RITM de l'Université de Paris i sòcia d'Oikocredit, escriu un article on analitza les diferents estratègies per acabar amb la pobresa. Analitza les diferències entre les transferències directes d'ajudes o el "pagament en espècies", així com diferents models mixtes.

Planteja, també, el dilema entre propiciar un accés universal a les ajudes o focalitzar-les en aquells sectors que més ho necessiten. Analitza com s'entrecreuen aquestes propostes a partir de projectes com el pa baladi subvencionat a Egipte, les ajudes als aturats, la Renda Mínima de Di Bao a Xina o el Pla Progresa a Mèxic.

Conclou que "la tria dels instruments dependrà de la importància que cada societat doni a la llibertat d'elecció, l'eficiència econòmica i l’assoliment del nivell socialment òptim d'un bé públic, així com de fins a quin punt els ciutadans confiïn en el seu propi govern".

Us recomanem llegir l'article sencer de Mariona Segú, al portal Kina Media.

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

de gener 2023

d’octubre 2022

de novembre 2019

d’octubre

de juliol 2018

de novembre 2017

de maig

de gener

de setembre 2016

de maig

d’abril

de març

de febrer