Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Suma't a #bankingonvalues per promoure la banca ètica

Suma't a #bankingonvalues per promoure la banca ètica

GABV-800-by-fiercefeathers-765x300.png23/10/14 13:49 23/10/14 13:49

El 23 d’octubre d’enguany és el dia que han triat des de The Global Alliance for Social Banking on Values (GABV) per concentrar els esforços en la campanya "I Am (Jo sóc) #BankingOnValues (#BancaAmbValors)". Des d'Oikocredit volem convidar-te a participar-hi.

La GABV és una bona mostra de l’envergadura que està agafant el moviment de les finances ètiques a nivell mundial. Es tracta d’una xarxa de 25 institucions financeres que donen feina a més de 30.000 persones, compten amb més de 20 milions de clients i gestionen uns actius que superen els 100 mil milions de dòlars.

A grans trets, aquesta xarxa d’entitats comparteix la idea de posar les necessitats de les persones per davant de tot, una idea que sembla de sentit comú, però que resulta gairebé revolucionària en l’àmbit de les finances. Tots els membres de la GABV comparteixen el compromís per trobar solucions globals als problemes que patim a nivell internacional, mirant de promoure una alternativa positiva i viable a l’actual sistema financer.

Avui, des de la GABV ens conviden a preguntar-nos si la banca pot ser quelcom personal i positiu i ens conviden a sumar-nos a la campanya fent servir el hastag #BankingOnValues. L’objectiu principal d’aquesta campanya mundial és donar a conèixer els valors d’aquestes entitats i de la gent que hi treballa, així com fer créixer l’interès per aquestes entitats financeres que avui ja han esdevingut un poderós agent pel canvi social, econòmic i mediambiental.

A Catalunya i Espanya hi ha dues entitats, Triodos i Fiare Banca Etica, que formen part de la GABV. D'altres, com Oikocredit o Coop57 sóm entitats de finances ètiques no bancàries, i per tant no en formen part. Però això no ens impedeix donar-hi suport i col·laborar amb la campanya.

Comparteix l'etiqueta #bankingonvalues explicant què és per tu la banca ètica o per què creus que és important per al present i el futur!

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

gener 2023

octubre 2022

novembre 2019

octubre

juliol 2018

novembre 2017

maig

gener

setembre 2016

maig

abril

març

febrer