¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Dones que inspiren. 8 històries de dones poderoses

Dones que inspiren. 8 històries de dones poderoses

Collage-Mujeres.jpgdomingo, 27 de febrero de 2022

Segons dades del Banc Mundial, el 42% de les dones en el món no tenen accés a un compte corrent, la qual cosa les exclou gairebé automàticament de l'accés al crèdit i per tant de fer realitat, amb el seu treball, idees de negoci que els permetin obtenir recursos per a emprendre i apoderar-se.

Collage-Mujeres

Aquesta bretxa de gènere s'amplia en zones rurals, on la banca convencional no arriba perquè no és rendible, perquè les persones pobres, analfabetes o simplement que no tenen garanties per a obtenir un préstec, no són potencials clients de la gran banca.

Quan la ruralitat i el gènere s'ajunten, es crea el brou de cultiu perfecte per a l'exclusió social i la pobresa.

És per això, que té un major sentit la tasca de centenars d'institucions microfinanceres que treballen als països del Sud contra l'exclusió financera i que impulsen l'emprenedoria de les dones.

Moltes d'elles reben suport financer d'Oikocredit, que segons dades de 2020, va aconseguir un 86% de clients finals dones dels 32,2 milions de persones a les quals d'una o altra manera arribem a beneficiar gràcies a la feina d'Oikocredit als països del Sud. D'aquestes persones el 63% són de zones rurals, arribant així a aquelles dones que sumen en les seves vides la doble càrrega de la bretxa de gènere i la ruralitat.

Amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, volem compartir amb vosaltres 8 històries de dones que han aconseguit a través del seu treball i amb el suport financer d'entitats sòcies d'Oikocredit en països del Sud, portar endavant els seus negocis possibilitant una vida millor per a elles i les seves famílies. Tots els dies fins al 8 de Març coneixerem la història de dones que ens inspiren amb el seu testimoniatge. Aquestes històries seran de:

  1. Juana, artesana de El Salvador.
  2. Maimona, botiguera de Costa d'Ivori
  3. Acem, agricultora d'Indonèsia
  4. Elisete, agricultora del Brasil
  5. Mercy ramadera de Kenya
  6. Rosario, ramadera de l'Equador
  7. Ksian, agricultora i ramadera de l'Índia.
  8. Maria, botiguera del Salvador.

I per a continuar retent homenatge a aquestes dones que lluiten dia a dia pel desenvolupament de les seves famílies i comunitats, el pròxim 24 de març organitzem un webinar sobre igualtat de gènere amb la Dra. Nina Alff de l'oficina de Oikocredit a Baden-Württemberg i Yolirruth Núñez, experta en impacte social i desenvolupament de capacitats de l'oficina de Oikocredit al Perú. No t'ho perdis!

« Enrere