¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Oikocredit i altres inversors d'impacte acorden principis de coordinació davant el coronavirus

Oikocredit i altres inversors d'impacte acorden principis de coordinació davant el coronavirus

MoU for Debt Refinancing coordination principles .pngviernes, 01 de mayo de 2020

Els principals administradors de fons de microfinançament i d'impacte han signat un memoràndum d'entesa sobre els principis de coordinació del refinançament del deute, per a fer costat al sector durant la pandèmia del Covid-19.

Oikocredit, juntament amb BlueOrchard, Developing World Markets, Incofin, Microvest, responsAbility, Triodos, Triple Jump i Symbiotics han signat un memoràndum d'entesa per a la coordinació entre els vehicles d'inversió en microfinances (MIV) en resposta al Covid-19.
En total, els nou originadors d'inversions i gestors de fons d'impacte tenen uns 15.000 milions de dòlars dels EUA d'actius sota gestió en més de 80 mercats emergents i fronterers d'Àfrica, Àsia, Europa oriental, el Caucas, Àsia central i Amèrica Llatina.

Aquest esforç de coordinació té per objecte proporcionar un refinançament continu de manera responsable a les institucions de microfinançament i de finançament de les pime a les quals donem suport totes aquestes organitzacions. Aquestes mesures, adoptades localment per a lluitar contra el Covid-19 i les seves conseqüències, poden afectar temporalment les operacions de les institucions de microfinançament i de les pime.

En Bart van Eyk, Director d'Inversions d’Oikocredit, va declarar: "Des dels primers dies d'aquesta crisi, hem participat en diverses iniciatives del sector per a alinear-nos amb inversors d'idees afins en benefici de les nostres organitzacions sòcies. Ens complau especialment l'esperit de cooperació entre el grup d'inversors que treballen en aquest MdE. Creiem que una cooperació eficaç és essencial per a fer front a l'efecte del Covid-19 en el nostre sector i ens ajudarà a continuar tenint un impacte social positiu en les comunitats a les quals servim".

> Descarrega el comunicat de premsa conjunt (en anglès) aquí

> Descarrega el memoràndum d'entesa (en anglès) aquí

> Descarrega l'eina d'informe d'avaluació de crisi (en anglès) aquí

« Atrás

Archivo

« Previous Next »

junio 2022

mayo

abril

marzo

febrero