¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Oikocredit celebra la seva assemblea general anual, els membres decideixen sobre els dividends

Oikocredit celebra la seva assemblea general anual, els membres decideixen sobre els dividends

asset+2.jpglunes, 15 de junio de 2020

La setmana passada es va celebrar a Amersfoort (Països Baixos) la 44a Assemblea General Anual (AGA) de la cooperativa, en la qual van participar els membres i altres persones a través d'una videoconferència online i un sistema de votació electrònica.

Originalment s'havia previst que la reunió se celebrés a Antigua, Guatemala, amb visites a les organitzacions sòcies d’Oikocredit de la zona. A causa de les extraordinàries circumstàncies de la pandèmia de coronavirus, l’AGM va ser celebrada en canvi com una reunió híbrida amb només un petit nombre de participants reunits a l'oficina d’Oikocredit a Amersfoort, Països Baixos. La reunió va ser presidida per la membre del Consell de Supervisió Maia Mungra (Surinam/Països Baixos) i aproximadament 80 representants dels membres van participar-hi i van votar en línia.

Les principals decisions que s’hi van votar van ser

Els membres van aprovar els comptes anuals per a 2019 i van alliberar al Consell Executiu i al Consell de Supervisió de les seves respectives responsabilitats el 2019.
Entre les propostes aprovades a l'Assemblea General s'inclouen:

  • la proposta del Consell Executiu i del Consell de Supervisió de no pagar un dividend per al 2019,
  • esmenes als estatuts que permetin: i) que els membres també puguin participar (fins i tot amb dret a vot) a través de sistemes de tele conferència i de conferències web en les reunions generals tant ordinàries com extraordinàries i ii) que les reunions del Consell de Supervisió se celebrin a través de sistemes de tele conferencia i de conferències web i
  • una directriu sobre la ubicació de l’AGA que en tres anys consecutius tindrà lloc una vegada en un país on Oikocredit treballa amb organitzacions sòcies i dues vegades als Països Baixos.

Nomenaments i eleccions

El membre del Consell de Supervisió Joseph Patterson (Jamaica/Canadà) va ser nomenat per a formar part del Consell de Supervisió per un segon mandat.

Es va agrair als membres sortints del Consell Supervisor Annette Austin (Austràlia) i Åsa Norell (Suècia), el seu segon mandat en el Consell que tot just va finalitzar, per les seves valuoses contribucions a Oikocredit.
Després de la decisió de l'Assemblea General de 2019 de reduir el nombre de membres del Consell de Supervisió d'11 a 9, no es van elegir nous candidats per al Consell.

No obstant sí que es van triar tres nous integrants per al Consell de Membres: Ueli Burkhalter (Suïssa), Anita Clemons (EUA) i Peter Ohligschläger (Alemanya).

« Atrás

Archivo

« Previous Next »

septiembre 2022

julio

junio

mayo