¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Presentació de la Taula del Sistema de Finances Ètiques

Presentació de la Taula del Sistema de Finances Ètiques

ideariajueves 07 mayo 2015 14:50

L'1 de Maig en el marc de la Trobada de l'Economia Solidària Idearia2015, es va realitzar un Taller de presentació i debat sobre la recentment creada Taula del Sistema de Finances Ètiques de REVES RdR (MSFE). Durant la presentació de la MSFE, es va explicar la iniciativa, que sorgeix amb la intenció de consolidar una sectorial de Finances Ètiques i està composta per les quatre entitats de FFEE de REVES que operen en àmbit estatal: CAUS, Coop57, Fiés i Oikocredit.

En la presentació es va posar l'accent que aquesta iniciativa recull la llarga tradició i la gran riquesa d'experiències de FFEE que existeix en REVES RdR i assumeix el repte de consolidar un espai coordinat que reforci les FFEE de REVES. En el treball del Taller es van posar de manifest una sèrie de reptes clau per a la TAULA, entre els quals podem ressaltar:

-La necessitat d'establir canals de cooperació que permetin crear circuits especialitzats per a necessitats específiques, implicant a altres actors de l'Economia Solidària i agents potencialment aliats.
-L'atenció a l'Eix educatiu, buscant incorporar en diferents espais i nivells (Educació primària, secundària, batxillerat, universitària, formació professional, no-formal,…) els principis i realitats de les Finances Ètiques en el marc de l'Economia Solidària.
-Aprofundir en la cooperació, i el treball amb les eines ja disponibles de FFEE per part de les entitats i persones de REVES RdR i les seves organitzacions territorials i sectorials.
-Mirar a Europa i incorporar-se a les dinàmiques que, a nivell internacional, desenvolupa REVES *RdR, assumint en alguns casos el repte de reforçar-les.
-Atendre a la dimensió de denúncia i incidència, interaccionant amb l'esfera política sense perdre independència i atents als riscos de manipulació.
-Implicar-se en la consolidació del Mercat Social de REVES RdR.

Van sorgir així mateix moltes altres qüestions relacionades amb les relacions amb el cooperativisme de crèdit, els reptes de l'assegurament ètic en el marc de REVES, la necessitat de construir i difondre missatges comuns sobre FFEE i ESS…

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

noviembre 2019

octubre

julio 2018

noviembre 2017

mayo

enero

septiembre 2016

mayo

abril

marzo

febrero

diciembre 2015