¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Dades alarmants de desenvolupament humà

Dades alarmants de desenvolupament humà

SEKEM-EG-38_c1d0d.jpegmiércoles 23 diciembre 2015 10:30

Les dades del PNUD sobre l'Índex de Desenvolupament Humà ens mostren unes xifres desoladores i alarmants, alhora que ens animen a aprofundir en la línia de l'economia social i solidària. Les conclusions de l'estudi deixen clar que el treball és la clau pel progrés humà, però que també cal millorar les condicions de les persones treballadores, en general, i la protecció social. 

Els 188 països que s'hi analitzen estan dividits en 4 franges segons aquest indicador. És especialment alarmant que, dintre dels 49 països amb un desenvolupament "molt alt", hi hagi països on un terç de la població està en situació de pobresa i exclusió social, així com també que països amb molta emigració i èxode de refugiats degut a les males condicions es trobin per sobre de la "mitja taula". 

Això ens aporta la idea que els països desenvolupats només són una part molt petita del conjunt i de com d'alarmant ha de ser la situació als últims 43 Estats. Una de les principals dificultats és que la majoria de països del món tenen un índex baixíssim. 

Cal constatar, també, un gran desequilibri territorial. Excepte poques excepcions, els primers 30 països són europeus o nord-americans, mentre que els 10 països menys desenvolupats són africans: Burundi, Guinea, la República Centreafricana, Eritrea, Mali, Burkina Faso, el Txad, Moçambic, la República Democràtica del Congo i, tancant la llista, el Níger. 

Des d'Oikocredit aportarem el nostre humil gra de sorra en potenciar el desenvolupament sostenible dels països més empobrits del món, tot fomentant l'economia social i solidària per combatre aquestes dades i les desigualtats Nord-Sud. 

No obstant, això ho farem també amb una especial mirada a un nou problema: l'alta pobresa en el primer grup de països, que tractarem juntament amb les altres entitats de Finances Ètiques del nostre país, així com a través de les diferents xarxes d'Economia social i Solidària en les que participem.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

noviembre 2019

octubre

julio 2018

noviembre 2017

mayo

enero

septiembre 2016

mayo

abril

marzo

febrero

diciembre 2015