¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Un Verkami contra les inversions de la 'Banca Armada'

Un Verkami contra les inversions de la 'Banca Armada'

Denunciem la Banca Armadamartes 16 febrero 2016 10:13

Des d'Oikocredit us animem a participar a la campanya de Verkami Banca Armada creada pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau, Setem, ODG, RETS i Justícia i Pau, que pretén canviar l'actitud de les entitats financeres. Concretament, es centra en denunciar aquelles empreses socialment irresponsables, que produeixen i comercialitzen armes. Alhora, us convidem a invertir en finances ètiques, com una via per assegurar-se, des del principi, que els vostres estalvis no serviran per aquest tipus d'inversions.

Denuncien dades alarmants, com per exemple que, des del 2005 al 2013 el BBVA ha invertit 3.262 milions d'euros en el sector armamentístic nuclear, per 1.732 del Banco Santander, 37 milions de Caixabank o 27 del Banc Sabadell. Utilitzen el terme Banca Armada, per referir-se als bancs i les caixes que formen part d'aquests negocis.

El model d'actuació de la campanya es basa en adquirir el mínim d'accions per assistir a l'assemblea anual de cada banc. A més d'això, cada any en reben de milers d'accionistes de les entitats que comparteixen els objectius de la denúncia.

Els diners, que us animem a invertir en aquest Verkami, aniran destinats a cobrir les despeses de dos activistes a cada Junta d'Accionistes, incloent-ne una gravació i difusió per les xarxes socials. També busca recaptar més de 1.200 euros per mantenir el domini i mantenir el web de la campanya, així com anar actualitzant les infografies amb dades sobre el que anomenen la Banca Armada.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

enero 2023

octubre 2022

noviembre 2019

octubre

julio 2018

noviembre 2017

mayo

enero

septiembre 2016

mayo

abril

marzo

febrero