¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Les institucions reconeixen les finances ètiques

Les institucions reconeixen les finances ètiques

62_Ajuntament_de_Terrassa-Finances-Etiques-CC-BY-SA-3_0-Enfo.JPGjueves 18 febrero 2016 13:26

En els últims mesos, des d'Oikocredit veiem amb alegria com certes institucions comencen a reconèixer el paper que tenim les finances ètiques a la societat. Destacava FETS, i hi coincidim, que s’està teixint una forma de gestionar els diners i fer economia alternatives, també amb el suport i complicitat de les administracions públiques.

Hi ha molts casos interessants, com el premi Elkarlan que va rebre Fiare Banca Ètica fa uns dies, els plans de suport de Barcelona a l'economia social i solidària o diversos municipis o ens locals que han decidit començar a treballar amb finances ètiques, molts cops per unanimitat als respectius plens.

Mocions als municipis

En les últimes setmanes hi ha hagut molts casos de poblacions que han aprovat mocions de suport a l'economia social i les finances ètiques, o que fins i tot ja han decidit treballar amb entitats financeres que promouen una economia social. Per exemple, Mataró i Molins de Rei, entre d'altres, van decidir «fer el pas» amb el vot afirmatiu de tots els partits del consistori. En aquest sentit, l'Ajuntament de Barcelona va decidir fa unes setmanes dipositar 50 milions d'euros en entitats de finances ètiques, en aquest cas al Coop57, i Fiare Banca Ètica.

Però un dels èxits més grans de les finances ètiques ha estat el cas de la Diputació de Barcelona, que a més d'acordar treballar amb banca ètica va generar un efecte contagi. A més, el fet d'afegir-se una entitat supramunicipal ha fet que es sumin Terrassa, Collbató, Arenys de Mar o Palau-Solità i Plegamans. D'altra banda, Santa Perpètua de Moguda va decidir gestionar la partida de cooperació amb un compte a Fiare Banca Ètica.

El suport de les institucions arriba per múltiples vies, ja sigui a través plans de suport o decidir treballar-hi i invertir-hi directament, però també en forma de premis. El govern basc va atorgar l'Elkarlan a Fiare Banca Ètica, per reconèixer el foment de la participació ciutadana i la transparència en la gestió, reconeixent aquest paper a les prop de 2.000 persones que en formen part activa.

Suport a projectes

Un altre exemple destacat és la feina de foment de l'economia social i solidària que està portant a terme l'Ajuntament de Barcelona des del seu comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària, que fa poques setmanes també feia públic el seu suport a cinc projectes d'economia social i cooperativa als districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Nou Barris i Sant Martí. Això es suma a una tendència creixent d'incorporació de clàusules socials en els plecs de condicions per a la contractació de béns i serveis per part de moltes administracions públiques, que va veure també un punt d'inflexió positiu arran de la Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària del passat mes d'octubre.

Un estudi publicat recentment per l'Ajuntament de Barcelona revela que la ciutat té gairebé 4.800 empreses d’economia social i solidària que representen el 2,85% de les de la ciutat (167.000 empreses) i el 8% de l’ocupació, amb un total de 53.000 persones treballant per l'Economia Social i Solidària.

Com hi contribuïm?

Oikocredit és una cooperativa internacional de finances ètiques que capta fons de persones i entitats de països desenvolupats per invertir-los en projectes amb impacte social positiu a països d'Amèrica Llatina, Àfrica, Àsia i Europa de l'Est. A Catalunya està representada per l'Associació Oikocredit Catalunya, que entre les seves tasques també es dedica a promoure i difondre les finances ètiques i l'economia social i solidària, treballant conjuntament amb la Xarxa d'Economia Solidària o amb FETS – Finançament Ètic i Solidari.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

enero 2023

octubre 2022

noviembre 2019

octubre

julio 2018

noviembre 2017

mayo

enero

septiembre 2016

mayo

abril

marzo

febrero