¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Imparables. Les finances ètiques creixen sense aturador.

Imparables. Les finances ètiques creixen sense aturador.

barometre-finances-etiques-2016.jpg11/5/17 10:26 11/5/17 10:26

Les dades del baròmetre sobre finances ètiques del 2016 han evidenciat l’espectacular creixement del sector.

Enguany les entitats que operen a l’Estat espanyol (Oikocredit, Fiare, Coop57 i Triodos Bank) han registrat – de nou - un augment en nombre de clients, assolint un engrandiment del 9’97% respecte l’any anterior, confirmant la sòlida implementació de les finances ètiques al territori.

Les aportacions de capital registrades pels 236.241 clients de l’Estat espanyol l’any 2016 han suposat un 18% més que 2015, arribant als 170.790.061 € confiats a l’alternativa financera.

Pel que fa a l’estalvi recollit, la crescuda ha estat encara més pronunciada. Al 2016, l’estalvi confiat a les finances ètiques ha crescut un 12,29% respecte 2015, arribant als 1.982 milions d’euros. Aquesta dada implica que en els darrers cinc anys s’ha quasi quadruplicat l’estalvi recollit, i en els últims deu anys s’ha multiplicat per quinze.

El nombre de préstecs concedits ha seguit la seva tendència de creixement. Enguany han augmentat un 18’58% respecte 2015, arribant a cedir 1.022 milions d’euros en préstecs. En els darrers cinc anys el nombre de préstecs atorgats per entintats de finances ètiques s’ha quasi duplicat. Ens sentim recompensats i encoratjats a seguir endavant, especialment essent coneixedors que la banca tradicional, segons dades del Banc d’Espanya, ha disminuït el nombre de préstecs concedits.

Finalment ens enorgullim de confirmar un any més la nostra responsabilitat amb els estalvis dels clients. La nostra taxa de morositat ha registrat un 6’12% l’any 2016, essent significativament més baixa que la de la banca tradicional. El nostre compromís amb l’economia real i solidària, lluny de l’especulació, minimitza els riscos de pèrdua i garanteix seguretat financera als nostres clients.

Satisfets amb el creixement gradual del sector, a Oikocredit Catalunya seguim al servei de les finances ètiques i de la transformació global. Gràcies per la confiança.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

enero 2023

octubre 2022

noviembre 2019

octubre

julio 2018

noviembre 2017

mayo

enero

septiembre 2016

mayo

abril

marzo

febrero